Teknoloji Game of Thrones yasa dışı yollardan indirilmede de rekor kırdı

Game of Thrones yasa dışı yollardan indirilmede de rekor kırdı

20.07.2017 - 16:06 | Son Güncellenme:

Game of Thrones uzun bir bekleyişin ardından yedinci sezonuyla ekranlara döndü. Dizinin yedinci sezonunun ilk bölümü yasa dışı indirilen diziler içinde de liderliği elden bırakmadı.

Game of Thrones yasa dışı yollardan indirilmede de rekor kırdı

Yedinci sezonun ilk bölümü olan Dragonstone toplamda 16.1 milyon izleyiciye ulaşmayı başarmıştı. Bu da dizinin seyirci sayısını geçtiğimiz sezon başından bu yana yüzde 50 artırdığı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Nielsen‘in verilerine göre Game of Thrones’un uzun zamandır beklenen yeni bölümünü canlı olarak izleyenlerin sayısı 10.1 milyon. Geriye kalan 6 milyonluk seyirci kitlesi ise HBO’nun farklı platformlarından geliyor. Bunlar arasında bölümün tekrarları, internet üzerinden yapılan izlemeler ve DVR (kaydedip izleme) gibi farklı alternatifler yer alıyor. Tüm bu platformların bir araya getirilmesiyle Dragonstone‘un ilk günkü izlenme sayısı 16.1 milyona ulaştı. Bu da hem Game of Thrones hem de HBO açısından bir rekor anlamına geliyor.

Game of Thrones yasa dışı indirilmelerde de rekor kırdı. TorrentFreak'in paylaştığı verilere göre Dragonstone adlı bölüm ilk 24 saat içinde 130 bin farklı kaynak üzerinden internette yayılmaya başladı.