Teknoloji GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

11.09.2018 - 11:41 | Son Güncellenme:

GameSir'ün mobil MOBA ve atış oyunları için geliştirdiği gamepad’i  GameSir G5’i sizler için inceledik. Hem Android hem de iOS ile kullanılabilen GameSir G5, tam dokunsal trackpad'in dışında parmaklarınızın ucuna birçok düğme getiriyor.

GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iOS veya Android olsun, akıllı telefonunuz veya tabletinizdeki mobil oyunları her geçen gün daha yüksek deneyimler bulabilmeniz için gelişiyor. PlayerUnknown's Battlegrounds ve Fortnite gibi oyunlar, son dönemde mobil cihazlarda arasında epey popüler. Bununla birlikte, bu oyunların çoğunun masaüstü deneyimi için yapıldığı ve dokunmatik ekran kontrollerinin sağlıklı bir deneyim sunmadığını belirtmek gerek. Özellikle MOBA ve birinci şahıs atış oyunları için tasarlanmış GameSir G5, bu tarz oyunları oynarken size epey kolaylık sağlayabilir.

GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

Normal gamepad’ler gibi değil

G5'in normal oyun kumandalarından farklı olduğu ilk bakışta belli oluyor. Siyah renkte ve fütüristik bir tasarıma sahip olan bu model, mobil oyuncular için ciddi bir araç gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Özelliklerine rağmen, G5’in ağırlığı 240g civarında. Herhangi bir oyuncunun eline rahatça oturacak ergonomik bir tasarıma sahip, boyut olarak da kompakt.

Tasarım ya da tuşlarım düzeni, Nintendo Switch Pro denetleyicisi ile Valve'in Steam denetleyicisini andırıyor. Daha eski oyunlar için d-pad ile birlikte hareketi kontrol etmek için sol analog çubuğunuz var.

Oyun oynarken akıllı telefonunuzu yerinde tutmak için merkezde yerleşik bir braket var. İki farklı açıya (110 ve 150 derece) ayarlanabilen braket, boyutu 6 inçe kadar olan cihazları taşıyabiliyor.Bu nedenle Galaxy Note 9 veya Xiaomi Mi Mix 2 gibi telefonlar G5'te iyi çalışıyor. Bu arada braket, önceki gamepad'lerden daha büyük. Bu yüzden telefonu daha sıkı tutuyor.

Solda, Power, Mode, Select ve Start düğmeleriyle 4 ışık göstergesi bulunuyor.Tam olarak şarj edildiğinde, ledler kesintisiz yanıyor. Bir led % 25 pil gücüne eşit.

GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

Homed düğmesi bağlantı koptuğunnda mavi renkte yanıp sönüyor. Bağlantı altında sürekli mavi renkte kalıyor ve şarj olurken sürekli yeşil yanıyor.

Sağda, dört düğmenin (ABXY)olduğu tam haptik izleme paneli var. Trackpad temel olarak doğru çalışıyor. FPS oyunlarında hedeflemek veya MOBA'daki oyuncuları yönlendirmek gibi hassas eylemler için mükemmel. Ayrıca, her oyunun kontrollerine uyacak şekilde özelleştirebileceğiniz, izleme alanı alanının üstünde ve altında sekiz adet ekstra yapılandırılabilir düğme bulunuyor.

Haberin Devamı

Yanlara bakacak olursanız, Xbox One ve PS4 denetleyicisininkine benzer dört mekanik tetikleyiciyi bulacaksınız. Geleneksel yerine kısa hareket mesafesine sahip tetikleyiciler, net geri bildirim sağlıyor.

Bunlara ek olarak, altta istediğiniz herhangi bir eyleme atanabilecek dört tane (L4, L5, R4, R5) ekstra yapılandırılabilir düğme deyer alıyor.

Denetleyicinin çok garip ama kullanışlı bir yönü de yerleşik BattleDock işlevi. Bunu kablosuz fare ya da klavyenizi, oyunlardan birinde kullanmak istediğinizde devreye sokabilirsiniz.

Klavye ve fareyi, PC’deki gibi akıllı telefon veya tabletteki oyununuzda kullanabilirsiniz. Bu noktada, oyunu temelde PC'de yaptığınız gibi oynayabiliyorsunuz, Sadece daha küçük bir ekranınız var! Bu, mobil oyun pazarı için, yıllardır arzulanan bir şeydi.

GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

Bir süre sonra G5 olmadan oyun oynamayı hayal etmek zor

Haberin Devamı

Çoğu normal Bluetooth oyun kumandasından farklı olarak G5, seçtiğiniz cihazınızda oyunları düzgün bir şekilde oynamanız durumunda tamamlanması gereken kapsamlı bir kurulum sürecine sahip. Android ve iOS cihazlarınıza GameSir World uygulamasını yükleyerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Her halükarda kurulumu uygulama ile tamamlamanız gerek.Çünkü G5, onsuz çalışmıyor. Süreç hantal olabilir, ancak bir kez ayarladıktan sonra G5'in gerçek potansiyelini ve özel seçenekler dizisini kullanabilirsiniz.

G5 ile cep telefonunuza nazaran daha iyi oyun oynuyorsunuz. Tüm işlemler belirli bir düğme ile yapılabilir. Bu yüzden kombinasyon tuşlarını ezberlemekten kurtulacaksınız.

Oyun tarzıma uyan düğmeleri ayarladıktan sonra, kendimi konsol oyunu oynar gibi hissettim. PUBG Mobile gibi popüler oyunları oynarken, düğmelere haritayı süpürmek veya öğeleri toplamak gibi çeşitli kısayol işlevleri atayabilirsiniz. Bu da oyun zevkinizi ikiye katlayacaktır.

GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

Savaş sırasında, düğmelerin alışılmadık düzenine alışmak biraz zaman gerektirebilir. Bir kez alıştıktan sonra en iyisi olmak mücadele edeceksiniz.

Haberin Devamı

Oyun oynarken parmaklarınız ekranın büyük kısmını kapladığından GameSir G5'in sunduğu en büyük fayda, dokunmatik ekran kontrolleri sayesinde kullanabileceğiniz yetenekler.

Eklenen bonus, özel düğmelerin karakterinizin ilerledikçe becerilerini yükseltmek için programlanabilmesi.Hepsini gözlerinizi ekrandan çekmeden yapabilirsiniz.

Sony’nin DualShock kontrol cihazlarına alışık olduğum için, G5'in titreşimli geri bildirimi sunmaması benim açımdan hayal kırıklığı yarattı. Tabii ki, bu büyük bir eksik değil ama olması güzel olurdu.

G5'in ne kadar ayaktan kaldığını merak ediyorsanız, 18 saatlik pil ömrü var. Saatlerce şikayet etmeden oyun oynayabilirsiniz.

GameSir G5 inceleme: Rekabetçi mobil oyunlar için sağlam gamepad

Sonuca bağlıyorum

GameSir G5, PUBG Mobile, Fortnite veya Modern Combat gibi gibi oyunlarda üstünlük sağlamak isteyen mobil oyuncular için paha biçilemez bir araç olarak görünüyor.

Bunun yanında tüm G5 sahiplerinin oyunlarından zevk almadan önce üstlenmeleri gereken oldukça korkunç bir başlangıç kurulum süreci var. Bir de desteklenen oyunların artması gerek. Ancak kurulum tamamlandıktan sonra, gamepad'i kargaşa ve yıkım için kullanmanın yararlarını kesinlikle göreceksiniz. Uzun pil ömrü de iyi bir artı nokta. Saatlerce oyun oynamanıza olanak sağlıyor.

GameSir G5, 350 TL fiyatıyla biraz pahalı. Bu yüzden gerçekten rekabetçi bir oyuncuysanız bu oyun kumandasını satın almanızda fayda var. Sıradan oyuncular için fiyat çok yüksek ve özellik seti ihtiyaçları için çok fazla gelebilir.

ARTILARI

  • Programlanabilir butonlar
  • MOBA ve FPS oyunlar için tasarlandı
  • Ergonomik ve rahat

EKSİLERİ

  • Tuşlara alışmak biraz zaman alabilir
  • Bazı düğmeler küçük ve yerleri tuhaf gelebilir