Teknoloji Gear VR için Xbox Kontrolcü Desteği Geldi

Gear VR için Xbox Kontrolcü Desteği Geldi

25.09.2016 - 16:35 | Son Güncellenme:

Microsoft, Cuma günü yaptığı açıklama ile beraber yeni Bluetooth destekli Xbox kablosuz kontrolcülerin Samsung Gear VR başlığı ile çalışacağını duyurdu.

Gear VR için Xbox Kontrolcü Desteği Geldi

Bugüne kadar Gear VR kontrolcü gerektiren oyunlarda az bilinen Android kontrolcüleri destekliyordu. Bu kontrolcüler geniş bir kullanım ve kalite aralığına sahip ve diğer taraftan Microsoft tarafından geliştirilen yeni Xbox kontrolcüsünden çok daha ucuz.

Haberin Devamı
Avantajları Olabilir

Samsung’un sanal gerçeklik başlığı telefon ile çalıştığı için Oculus Rift’ten de HTC Vive’dan da çok daha ucuz. Diğer taraftan çalıştırmak için son model donanıma sahip bir bilgisayar da gerekmiyor. Ancak başlığın uygulama marketi çok az etkileşim bulunan videolar, oyunlar ya da uygulamalar içeriyor. Xbox One kontrolcü desteği sayesinde uygulama marketinde çok daha eğlenceli ve değişik şeyler görebiliriz.

Kontrolcü desteği önümüzdeki aya kadar olmayacak. Sanal gerçeklik başlığında kontrolcü kullanmak için Microsoft’un geçtiğimiz haziran ayında duyurduğu 70 dolar fiyatındaki Bluetooth kontrolcüsünü satın almak gerekiyor. Şimdilik kontrolcü desteği sadece Minecraft‘ta var ancak uygulama marketine bu desteği kullanan yeni oyunlar gelecek.