Teknoloji Geleceğin bilgisayar mühendisleri, 3. inzva Algoritma Kampı’nda buluştu

Geleceğin bilgisayar mühendisleri, 3. inzva Algoritma Kampı’nda buluştu

20.07.2018 - 12:47 | Son Güncellenme:

Türk hacker’ların buluşma noktası olan inzva, daha önce Eylül ve Şubat aylarında düzenlediği algoritma kamplarının kapsamını genişleterek, 28 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında, 84 kişinin katılımıyla Algoritma Yarışması Yaz Kampı’nı Beykoz Kundura’da düzenledi.

Geleceğin bilgisayar mühendisleri, 3. inzva Algoritma Kampı’nda buluştu

Ücretsiz olarak düzenlenen ve katılımcıların yeterlilik sınavıyla seçildiği kampa, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ gibi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile Doğa Koleji, Çapa Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi gibi okullardan öğrenciler katıldı. Kamp, 10 gün boyunca ülkenin dört bir yanından katılımcılara ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Algoritmayla düşünmenin ve bu doğrultuda veriyi kullanma yetkinliğinin, geleceğinin bilgisayar mühendislerine katma değer sağlayacak kritik bir fonksiyon olarak değerlendiren inzva ekibi, Türkiye’den alanında uzman mühendisler yetişmesine katkıda bulunma hedefiyle kampı düzenledi.

Geleceğin bilgisayar mühendisleri, 3. inzva Algoritma Kampı’nda buluştu

Kamp boyunca öğrenciler gruplar halinde algoritma konusunda eğitimler alıp, yarışmalara katıldılar. atılımcılar Prof. Dr. Gönenç Ercan, Prof. Dr Taylan Cemgil, Dr. Yar. Doç. Barış Akgün, Doç. Tolga Can, Dr. Suzan Üsküdarlı gibi alanında saygın akademisyenlerin yanı sıra, ACM-ICPC dünya finalisti Kevin Atienza ve tecrübeli bilgisayar olimpiyatçılarından eğitim ve danışmanlık alma şansına sahip oldular.

Algoritma konusundaki çalışmalar devam edecek

Haberin Devamı

Kampla başlayan ve yoğun ilgiyle karşılanan bu etkinliğin, Türkiye’de ihtiyaç duyulan Algoritma Topluluğu’nu oluşturmak doğrultusunda ilk adım olduğunu belirten inzva yetkilileri, konuyla ilgili çalışmalara yıl boyunca faaliyet gösterecek Algoritma Akademisi projesi ile devam edeceklerini belirtti.