Teknoloji Giriş seviyesi telefonlara ilgi azalıyor

Giriş seviyesi telefonlara ilgi azalıyor

10.12.2016 - 11:00 | Son Güncellenme:

Orta sınıfın kurtarıcısı giriş seviyesi telefonlara ilgi yavaş yavaş azalıyor.

Giriş seviyesi telefonlara ilgi azalıyor

Bir dönem oldukça büyük ilgi gören giriş seviyesi telefonlar şimdiler pek tercih edilmiyor. En çok gelişmekte olan ülke pazarlarında rağbet gören bu ucuz telefonlara ilgi gün geçtikçe düşüyor. Bunun sonucunda da büyük üretciler, yonga siparişlerini azaltıyor. Peki bu azalan ilginin sebebi ne olabilir?

Haberin Devamı

Bunun en büyük nedeni olarak ABD doları nedeniyle ortalama fiyatların artması gösteriliyor. Tüketici de fiyatı görünce satın alma kararından vazgeçip mevcut telefonuyla devam ediyor. Güney Amerika, Ortadoğu, Doğu Avrupa, Güneydoğu Asya ve Afrika’daki telefon üreticilerinin giriş seviyesi telefon üretimini azaltıyor. Kar marjının öne çıkmasıyla Xiaomi, Meizu, Lenovo gibi pek çok üretici, giriş seviyesinde başarılı akıllı telefonlar piyasaya sürüp ne yazık ki bunlardan para kazanamıyor.

Orta ve üst seviye telefon üretimin de ise artış yaşanıyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki üreticiler, artık kar marjının olduğu segmente ağırlık veriyor. Böyle giderse önümüzdeki yıllarda giriş seviyesi telefonlara olan ilgi gittikçe azalacak.

Yazarlar