Teknoloji Google Authenticator Nedir, Ne İşe Yarar? Google Authenticator Nasıl Kullanılır?

Google Authenticator Nedir, Ne İşe Yarar? Google Authenticator Nasıl Kullanılır?

26.05.2022 - 14:37 | Son Güncellenme:

Google Authenticator, internette çeşitli siteler bünyesinde hesap güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılan uygulamalardan biridir. Bu önemli uygulama sayesinde insanlar, bazı platformlarda açmış oldukları hesaplarına giriş yaparken birtakım şifreler alırlar. Anlık olarak gelen şifreler ile hesaplarına tam güvenlikli bir şekilde erişirler. Birbirinden farklı birçok akıllı sistem cihazda çalışmaktadır. Google Authenticator nedir, ne işe yarar, Google Authenticator nasıl kullanılır işte, tüm detaylar.

Google Authenticator Nedir, Ne İşe Yarar Google Authenticator Nasıl Kullanılır

 Veri güvenliğin internet ortamında tesis edilmesi açıdan önemlidir. Kötü niyetli kişilerce insanların bilgilerinin ele geçirilmesi riskleri her zaman vardır. Bu genellikle tam hesaba giriş yapma noktasında gerçekleşiyor. Bu uygulama olası bu sorunun meydana gelmesinin doğrudan önüne geçiyor.

Haberin Devamı

 Google Authenticator Nedir ?

 Özel geliştirilen bir uygulama olan Google Authenticator, dijital ortamda insanların çeşitli sitelerde açtıkları hesaplarına bir problem olmadan girebilmelerini sağlamaktadır. IOS veya Android tabanlı birçok farklı cihazda çalışmaktadır. İki adımda doğrulama adıyla birçok site kendi alanında bu uygulamanın kullanımına imkân tanımaktadır.

 Ne İşe Yarar? 

 Google Authenticator, bir online hesaba giriş noktasında üçüncü kişilerin veri ele geçirme ihtimallerini neredeyse sıfırlamaktadır. Sadece kendisine ait iletişim cihazına ve bu uygulamaya sahip kişi gelen anlık şifreyi görmektedir. Bu sayede kişiler diledikleri zaman kendilerini hep bir koruma altında tutarak hesaplarına giriş yapmaktadırlar.

Haberin Devamı

 Google Authenticator Nasıl Kullanılır? 

 Bu uygulamanın kullanımı için öncelikle online sanal mağazadan onun indirilmesi gerekmektedir. Ardından hesap oluşturulan sitedeki QR kod telefona okutulmalıdır. Bu işleme siteyi uygulamaya tanıtmaktadır. Artık her siteye girişte telefona anlık şifreler gelmekte ve onun sitedeki ilgili bölüme yazılmasıyla birlikte hesaba erişilmektedir.