Teknoloji Google, Chrome için 'yanlışlıkla kapatılan sekmelere odaklanıyor

Google, Chrome için 'yanlışlıkla kapatılan sekmelere odaklanıyor

18.04.2021 - 14:33 | Son Güncellenme:

Google Chrome kullanan milyonlarca kişi bulunuyor. Bunlar arasında pek çok sekme ile çalışan insan da var. İşte yanlışlıkla kapatılan bu sekmeler için yeni bir çözüm sunuluyor.

Google, Chrome için yanlışlıkla kapatılan sekmelere odaklanıyor

Onlarca sekme açık bir şekilde Google Chrome kullananlar yanlışlıkla tüm sekmeleri kapatabiliyor. Haliyle bunun için bir çözüme odaklanan Google, 'yeni kapatılan sekmeler' bölümünü tanıtıyor. 

Haberin Devamı

Artık yanlışlıkla kapatılan sekmelerinizi rahatça geri yükleyebileceksiniz ve ne kadar zaman önce yanlışlıkla kapanmış olursa olsun, tam olarak aradığınızı bulabilirsiniz. Normalde de yanlışlıkla kapatılan sekmeler 'geri döndürülsün mü?' diye sorularak geri döndürülebiliyordu. Ancak artık hangi sayfaların kapandığı da rahatlıkla görülebilecek. 

KAPATILAN SEKMELER KISAYOL TUŞLARIYLA AÇILACAK

Google Chrome'un Canary sürümünde ilk olarak kullanıma sunulan bu özellik, en son kapatılan sekmeleri 5 ila 10 arasında listeleyerek gösterecek. Kapatılan sekmelere tekrar ulaşmak için 'kapatılan sekmeleri geri yükle' seçeneğine tıklanması gerekiyor.

Google, Chrome için yanlışlıkla kapatılan sekmelere odaklanıyor

Öte yandan Windows kullanıcıları için CTRL + Shift+ T tuşlarına basmak kapatılan sekmelerin tekrar kısa süre içinde açılmasına sağlıyor. MacBook kullanıcıları da Command+ Shift+ T tuş kombinasyonunu uygulayabilir. 

Haberin Devamı

Bu yeni sekme arama özelliği, başka bir klavye kısayolunu hatırlamak veya dokunmatik ekrandan Chrome tarayıcısına erişmek istemeyenler için kullanışlı olacak ve bu yeni özelliğin yakında Chrome güncellemesinde tanıtılması bekleniyor. Bu özellik halihazırda Chrome Canary 91 ve 92 sürümlerinde mevcut olarak sunuluyor.