Teknoloji Google, gazeteci ve araştırmacıların işlerini kolaylaştıracak

Google, gazeteci ve araştırmacıların işlerini kolaylaştıracak

06.09.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:

Google gazetecilerin ve araştırmacıların projelerine yardımcı olabilecek  özel bir veri toplama web sitesi hayata geçirdi. Google Dataset Search (Google Veri Kümesi Arama) hizmetiyle herhangi bir veri kümesini standart Google arama gerçekleştirir gibi bulabilirsiniz.

Google, gazeteci ve araştırmacıların işlerini kolaylaştıracak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, gazeteci ve araştırmacıların projelerini kolaylaştıracak yeni web sitesi Google Dataset Search’ü (Google Veri Kümesi Arama) hizmete sundu. Araştırmacılar, bu zamana kadar Dünya Bankası, NASA gibi resmi kuruluşlara ya da Kaggle gibi veri kümesi arama motorlarına başvuruyordu. Google Dataset Search işleri daha kolay hale getirecek.

Web sitesi, Google'ın tanıdık yaklaşımını ve arama için tasarımını alıp, web'de yayınlanan veri kümelerine uyguluyor. Tarihsel hava durumu trendlerine bakmanız gerekirse, araştırmanıza başlamak için “günlük hava durumu” gibi basit bir sorgu kullanabilirsiniz.

Google, bu yıl gazetecilere yönelik birçok girişimde bulundu. Temmuz ayında, arama sonuçlarında seküler verilerin daha iyi temsil edilmesini sağladı. Hindistan'da, yanlış bilgilendirmeyi önlemek için bir program başlattı.