Teknoloji Google Haritalar, Pokemon Go benzeri oyunlar için geliştiricilere açıldı

Google Haritalar, Pokemon Go benzeri oyunlar için geliştiricilere açıldı

15.03.2018 - 13:55 | Son Güncellenme:

Google, oyun geliştiricilerinin gerçek dünya oyunlarını daha kolay bir şekilde oluşturmasına izin vermek için her yerde bulunan haritalandırma platformunu açtığını onlara açtığını duyurdu. Tüm güncel harita bilgilerini konum tabanlı mobil oyun geliştiricilerinin kullanımına sunan Google, Bir sonraki Pokemon Go'nun yolunu da açmış olabilir.

Google Haritalar, Pokemon Go benzeri oyunlar için geliştiricilere açıldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde The Walking Dead'den Jurassic World'e kadar her şeyi temel alan bir konum tabanlı mobil oyun dalgası oluştu. Bu oyunların hepsi Google Maps ile destekleniyor. Google, güncel harita bilgilerini konum tabanlı mobil oyun geliştiricilerinin kullanımına sunacağını açıkladı. Yani Bir sonraki Pokémon Go sonunda yolda olabilir.

Google, oyunlar için yeni Haritalar platformunun üç ana bölüme ayrıldığını söylüyor. İlk olarak, en belirgin olanı, kayıt olan geliştiricilerin gerçek zamanlı Google Haritalar verilerine erişebilecekleridir. Bunun bir parçası olarak, Google, haritacılık verilerini bir oyuna dahil etmeyi kolaylaştırmak için dünyanın en popüler oyun motorlarından biri olan Unity için yeni bir yazılım geliştirme seti de başlatıyor.

Haberin Devamı

Google Haritalar, Pokemon Go benzeri oyunlar için geliştiricilere açıldı

Bu, geliştiricilerin haritaları büyük bir esneklik ve kontrol gibi görünen şeylerle kişiselleştirmelerine de izin verecek. Binalar ve yollar gibi şeyler, geliştiricilerin daha sonra oyun motorunda yapabilecekleri nesneler haline getirilebilecek. Bir gösteri sırasında Google, ejderhalar ve hazine sandıklarıyla tamamlanan bilim-kurgu manzaralarına ve fantezi dünyalarına dönüştürülen gerçek dünya haritalarını göstermişti.

Projenin amaçlarından birinin de geliştiricilerin Google Haritalar verilerini kullanarak temel ve ayrıntılı dünyalar oluşturulmasına yardımcı olmak. Geliştiriciler, belirli türdeki binaları veya yerleri (örneğin, tüm mağazalar veya restoranlar) seçip her birini dönüştürebilecek.

Google, bu konu hakkında üç oyun geliştiricisiyle zaten ortaklık kurdu. Bunlar arasında urassic World Alive, The Walking Dead: Our World ve Ghostbusters World yer alıyor. Her biri, popüler kurgu dünyalarını gerçek dünyaya getirmek için artırılmış gerçeklik ve konum tabanlı oyun oynamayı birleştiren Pokemon Go'ya benziyor.

Next Games CEO'su Teemu Huuhtanen yaptığı açıklamada, “Google Haritalar'la, en güncel konum verilerini sağlamaya güvenebiliriz, yani yeni binalar veya yollar oluşturulduğunda bunları oyunumuzda tutacağız. Bu, oyuncuların konumuna bağlı, etkileyici bir deneyim yaratmamızı sağlıyor.” dedi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Google Haritalar verilerini mobil oyunlar için kullanmak isteyen geliştiricilerden gelen taleplerde artış olduğunu söyledi. Hatta oyun alanından görülen talep miktarına biraz şaşırılmış.

Pokemon Go'nun yaratıcısı Niantic, bu verileri kullanarak yeni bir oyun üzerinde çalıştığını açıkladı. Harry Potter: Wizards Unite adlı oyunun ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

Yazarlar