Teknoloji Google, Mobil Arama Sonuçlarına Satın Al Butonu Ekliyor!

Google, Mobil Arama Sonuçlarına Satın Al Butonu Ekliyor!

16.07.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

New York merkezli bir etkinlik düzenleyen Google, mobil arama sonuçlarına kullanışlı bir özelliği dahil etmek üzere. Detaylar haberimizde... Bir süredir ortalıkta dönen dedikodular, Google'ın arama sonuç sayfaları aracılığıyla herhangi bir ürünü...

Google, Mobil Arama Sonuçlarına Satın Al Butonu Ekliyor

New York merkezli bir etkinlik düzenleyen Google, mobil arama sonuçlarına kullanışlı bir özelliği dahil etmek üzere. Detaylar haberimizde... Bir süredir ortalıkta dönen dedikodular, Google'ın arama sonuç sayfaları aracılığıyla herhangi bir ürünü direkt olarak satın almamızı mümkün kılacağını söylüyordu. Bugüne kadar konu hakkında konuşmayan firma, düzenlediği etkinlikte olaya açıklık getirdi. Dedikoduların doğruluk payı taşıdığını söyleyebiliriz. Etkinlik esnasında satın al butonunu tanıtan Google, mobil aramalarında karşımıza çıkan ürünlerin hızlı bir şekilde satın alınabileceğini açıkladı. Sponsorlu bağlantılarda karşımıza çıkacak olan bu ürünler, başlangıçta belli başlı firmalara ait olacak. Belli sayıda şirket ile çalışacak olan Google, ilerleyen günlerde desteklediği firmaların sayısını arttıracak. Başlangıçta anlaşılan şirketler arasında eBay yer alıyor. Herhangi bir ürünü Google'da aradığımız esnada çıkan eBay sonucuna tıklayarak satış sayfasına geçeceğiz.

Haberin Devamı

Firma, bu noktada eBay uygulamasının devreye gireceğini belirtti. Ancak kullanıcının kredi kartı bilgilerini kendi sunucusunda saklayacağını da açıklayan Google, mobil arama sonuçlarındaki ürünleri kolayca satın almamızı sağlayacak. İlk olarak ABD'de hayata geçeceği söylenen bu özelliğin Avrupa bölgesine gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Bu yıl bitmeden belli bir oranda kullanıma açılmış olacak olan servis, 2016 yılı içerisinde kademeli bir şekilde aktif hale gelecek. Bunların dışında sesli arama özelliğini de yenileyecek olan Google, daha sağlıklı ve doğru sonuçlar veren bir yol izleyecek. İşin içerine daha fazla kolaylığın da girmesi söz konusu.