Teknoloji Google, WhatsApp’a da Göz Koydu!

Google, WhatsApp’a da Göz Koydu!

08.04.2013 - 11:03 | Son Güncellenme:

Google, Son zamanların en popüler sosyal mesajlaşma platformu WhatsApp’ı satın almak adına yürüttüğü toplantıların 4. Haftasında!

Google, WhatsApp’a da Göz Koydu

WhatsApp, günden güne kullanıcı arttırmaya devam ediyor. Bu sayıların arasında bir de sırf WhatsApp uygulaması için yeni akıllı telefon alanları göz önünde bulundurursak popülerliğinin doruklarda olduğundan bahsedebiliriz.

Haberin Devamı

400 milyon üye sayısını aştığı bilinen WhatsApp, vazgeçilmez olan SMS iletişimini bitirdi. Bir günde 18 milyar mesaj ve 190 GB veri transferi trafiğine imkan sağladığı bilinen sosyal mesajlaşma platformunun adı bugünlerde Google ile anılıyor.

Son dönemdeki ivmeli yükselişiyle sosyal mesajlaşma isimlerini büyük bir korkuya maruz bırakan WhatsApp, geçtiğimiz hafta içinde en büyük rakibi Facebook tarafından alınmak istenmişti. WhatsApp tarafından reddedilen Facebook’un bir arkasındaki firma ise Google oldu. Google popüler mesajlaşma platformu WhatsApp’ı satın almak için kolları sıvadı.

Teknoloji dünyasında yer edinmiş yabancı haber kaynaklarına göre Google, WhatsApp CEO’suyla yaptığı toplantıların 4. Haftasını devirmiş. Google’ın bu yeni ihale için 1 milyar dolara yakın bir bütçe ayırmış olması, kararından dönmeyeceğinin de habercisi gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Günlük 100 milyon aktif kullanıcısı ve 1 milyar resmin atıldığı WhatsApp, Google’ı 4. Haftaya sürüklemesi, bu ortaklığın ne derece olumlu sonuçlanacağının ipuçlarını veriyor.