Teknoloji Google'dan diyabetsavar kontakt lens

Google'dan diyabetsavar kontakt lens

17.01.2014 - 20:58 | Son Güncellenme:

Google, diyabet hastalarının glikoz seviyelerini gözyaşlarından izleyebileceği akıllı kontakt lensini görücüye çıkardı

Googledan diyabetsavar kontakt lens

Google, şeker hastaları için akıllı bir kontakt lens ortaya çıkardı. Lens, hastaların glikoz seviyesini gözyaşlarından analiz edebiliyor. Google’ın bu sayede, şeker hastalarına iğne ve kan olmadan kendi durumlarını izlemenin kolay bir yolunu sunuyor. Dünyadaki 19 kişiden biri diyabet hastası.
Diyabet hastaları için en erken uyarı aracı potansiyelini araştıran Google, “Glikoz düzeylerinin belirli eşiklerin üstü veya altından geçtiğini göstermek için yanabilir küçük entegre LED ışıklar geliştiriyoruz” dedi.
Küçük kablosuz çip ve iki tabaka arasına sıkıştırılmış glikoz sensörlü kontakt lens , “Biyouyumlu malzemelerden üretildi. Prototip, saniyede bir şeker ölçme işlemi gerçekleştirebiliyor.
Google bu teknoloji için hala erken olduğunu ama prototipi geliştirmek için yardımcı olacak çok sayıda klinikle araştırma çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Şirket, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’yle (FDA) de görüşüyor.
Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre, 2035 yılına kadar dünyada 10 kişiden biri diyabet hastası olabilir.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ PAZARI

İdolünüz olacak

Alcatel, One Touch Idol X+’yla insanların algılarını değiştirecek. İnce ve hafif X+, dayanıklı 5inç FHD ekranla kaplı. Eğlencenizi yarıda bırakmamak için cihazın içerisini 2GHz sekiz çekirdekli MediaTek işlemci, 2GB RAM ve 16/32GB hafıza eklendi. Android 4.2’li üründe 13MP arka, 2MP ön kamera var. Pili 2500mAH.

Gücünüzü kaybetmeyin

Şarj ederken uzanmanın rahatlığını Power Pillow yastıkla yaşayın. İki adet taşınabilir pille gelen yastık, aynı anda telefon ve tablet şarj edebiliyor. Çıkarılabilen pillerin boyutu 12000mAH. Şarjınızı yüzde 80’nin üzerinde tutacak güç yastıkları 79 dolar.

İzlenmeden tıklayın

Bilgi hırsızlığından endişe edenler güvenliğini Matias SecurePro mekanik klavyeyle sağlayabilir. Online bankacılık bilgilerinizi veya güvenlik şifrelerinizi güçlü 128-bit AES şifrelemeyle koruyan klavye, kablosuz olarak Bluetooth’la cihazlarınıza bağlanıyor. 170 dolar.

Haberin Devamı

Avuç içi eğlencesi

Asus’un ZenUI arabirimli 6inç’lik akıllı telefonu ZenFone 6 detaylı görüntüleri avucunuza sığdıracak. HD IPS ekran, herhangi bir kalem/eldivenle kullanılabiliyor. Ürün, gücünü 2GHz Intel Atom Z2580 işlemci, 1GB RAM ve 64GB’a kadar mikro SD kart’tan alıyor. Android 4.3’lü ZenFone 6’da PixelMaster’lı 13MP ön, video görüşmeler için de 2MP arka kamera var. Pil 3230mAh. 200 dolar.

Yeni uygulamalar

Nokia Beamer (WP) Ücretsiz
İnternete bağlı olan her ekrandan telefonunuzun ekranını canlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Telefonunuzda Lumia Black güncellemesi olmalı.

Parola Kutusu (WP) Ücretsiz
Sosyal medya hesapları, forumlar, mail hesapları, web siteleri gibi üyelik gerektiren sistemler için bilgilerinizi Parola Kutusu’nda saklayabilirsiniz.

Command-C (iOS) 4 dolar
iOS ve Mac işletim sistemlerine sahip cihazlar arasında güvenli bir kablosuz ağ kullanarak verilerinizi kopyala-yapıştır yapıp paylaşabilirsiniz.

Go Ninja! (iOS/Android) Ücretsiz
Hızlı ve acımasız Ninja’nızla düşmanlarınıza ölümcül sürprizler yapacaksınız.

Sosyal medyada yazdığına dikkat et!

Sanal dünyadaki ayak izleriniz olan Sosyal Medya ve online hesaplarınız , gerçek hayattaki gibi hakkınızda çok şey anlatıyor. Online İK portalı Secretcv.com’un 23 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında 241 firma ve 26 bin 800 adayın katılımıyla yaptığı ankete göre firmaların yüzde 80’i, adaylarınsa yüzde 83’ü işe alım sürecinde karşı tarafın sosyal medya hesaplarını inceliyor. Görünen o ki iki taraf içinde vazgeçilmez olan sosyal medyada yazıp paylaştıklarınıza dikkat etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Gerçek online yorumların adresi

Girişimci Onur Onat’la Alpaslan Topcu’nun kurduğu ve ardından Rohat Kaya’nın da katıldığı GüvenRehberi.com, tüketicilerin ve firmaların gerçek kullanıcı yorumuna ulaştırıyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının online yorum okuma oranı yüzde 82 iken okudukları yorumlardan etkilenme oranı yüzde 70. Dünya verilerine göre de tüketiciler alışveriş yaparken yüzde 92’yle yakınlarının tavsiyelerine güveniyor; yüzde 73’üyse okudukları yorumlardan etkileniyor.