Teknoloji Google'dan Wolverine isimli yeni bir proje geliyor

Google'dan Wolverine isimli yeni bir proje geliyor

05.03.2021 - 13:10 | Son Güncellenme:

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'e bağlı X-Lab farklı bir proje üzerinde daha çalışıyor. Bu kapsamda insanların duyma yeteneğini artıracak bir cihaz üzerinde çalışıyor. Proje ismi çizgi roman efsanesi Wolverine'den esinlenildi ve çevre seslerindeki gürültü kaynaklarını filtreliyor.

Googledan Wolverine isimli yeni bir proje geliyor

Insider'da yer alan habere göre X-Lab üstünde çalıştığı proje kulak içi formda tasarlandı ve sayede duyma yetisi üst seviyeye çıkartılacak. Temelde gelişmiş bir kulaklık gibi görünen bu cihazın bünyesinde yer alan ses ayırma motoru sayesinde özellikle kalabalık ortamlardaki ‘gürültü sesinden’ tek bir kişiye odaklanmak mümkün olacak.

Haberin Devamı

Google'dan Wolverine adı verilen proje

X-Lab bu proje için Starkey Hearin Technologies ve Eargo gibi ses işitme cihazları üreten şirketlerle iş birliği yapıyor. Çalışmanın son düzlüğüne girdiğini duyuran Google, çok sayıda mikrofon ve sensörün bu cihaza entegre edildiğini ancak boyutu konusunda sorun yaşadığını söylüyor. Yine de bu sensörülere sahip cihazı küçültmeyi başaran şirket, Wolverine için ilk hedefin duyma engeli olan insanlar olduğu belirtiyor.