Teknoloji GoPro’dan Beklenen Drone Gecikecek

GoPro’dan Beklenen Drone Gecikecek

06.05.2016 - 14:37 | Son Güncellenme:

GoPro bugün ilk çeyrek kazançlarını açıkladı ve şirketin durumu hiç iyi değil. Şirketin karı geçen seneye göre %49.5 düştü.

GoPro’dan Beklenen Drone Gecikecek

Geçtiğimiz yıl 22 milyon dolar kar eden şirket bu yıl 121 milyon dolar zarar etti. Bunun dışında bu yılın ilk yarısında gelmesi beklenen insansız hava aracı Karma‘nın çıkışının kış aylarına ertelendiği belirtildi. Uzun zamandır daha kötüye giden şirket şimdilik en dibi görmüş durumda.

Haberin Devamı
Durum İyi Değil

Geçen yıl 6.6 milyon kamera satan şirket aslında bu yıl çok daha fazla sattı. 2014 bu çeyreğinden ise 200 milyon dolar daha az kazandı. İlk yeniden tasarlanmış modeli olan Hero 4 Session‘ın kötü satışlarından dolayı kameranın fiyatı yarıya düşürüldü. Başka daha ucuz modeller çıkarılsa bile şirket onların fiyatını da çekmek zorunda kaldı ve bu tam 57 milyon dolara tekabul ediyor.

İlginizi Çekebilir: Periscope yayınları GoPro ile yapılabilecek Bir Fırsat Olabilir

Drone ve 360 derecelik kameralar şirket için yeni bir fırsat olabilir. GoPro bugün altı kameralı 360 derecelik çekim yapabilen modeli Omni‘den çekilmiş görüntüler yayınladı. Bu kameranın popülerliği etrafınıza baktığınızda çevrenizi gördüğünüz sanal gerçeklik gözlüklerinin yükselişi ile artabilir. 5000 dolar fiyata sahip olan kameranın sadece 1500 dolar çerçevesinin fiyatı.

Haberin Devamı

Şirket bu oyunu daha önce de yağmıştı. Geçen sene Şubat ayında çeyrek rakamlarını yayınlamadan dakikalar önce gelecek olan quadrocopter ile çekilmiş olan ilk görüntüleri yayınlamıştı. Bu sefer de Omni ile çekilmiş ilk görüntüler yayınlandı. Ancak iki oyunu da yatırımcılar pek yemedi ve şriketin hisseleri son bir yılda %79 düştü.

GoPro’dan Gelecek Olan Yenilikler