Teknoloji Görenler Şaşırdı! Yeni Macbook Air mı Geliyor?

Görenler Şaşırdı! Yeni Macbook Air mı Geliyor?

13.01.2015 - 15:22 | Son Güncellenme:

Ultrabook ve ultrathin’lerin atası olarak kabul edilen Apple Macbook Air, oldukça sevilen bir bilgisayar.

Görenler Şaşırdı Yeni Macbook Air mı Geliyor

Şu anda piyasada 11.6¨ ve 13.3¨lik modellerinin bulunduğu ultra hafif ve ince bilgisayar serisi, 9to5Mac’in haberine göre12¨lik yeni bir üyeye kavuşuyor.

Haberin Devamı

Gelen haberlere göre bu yeni üyenin tasarımı da tamamen yenilenmiş olacak. Daha yüksek çözünürlüklü bir ekran ileçok daha ince ve hafif bir kasa, yeni MacBookAir’ın diğer özellikleri arasında yer alacak. Apple‘ın, kasayı inceltmek için tam boyuttaki USB girişlerini ve kart okuyucularını azalttığı ve küçülttüğü belirtiliyor. Bunun haricinde, klavye ve bileklik kısımları da yeniden tasarlanmış; böylece bu kısımlarda da yerden tasarruf edilmiş. Touchpad’in tıklama geri bildiriminin de değiştirildiği belirtiliyor.

Aslında çok da “aşırı” değişimler göze çarpmıyor; o nedenle duyumların doğru olma olasılığı zaten yüksek. Yalnızca 12¨lik yeni bir modelin gelip gelmeyeceği tartışma konusu olabilir; diğer tüm duyumlar (daha ince, daha hafif bir kasa, daha yüksek çözünürlüklü ekran vs.), var olan modeller için de öyle veya böyle geçerli olan şeyler zaten.

Haberin Devamı

Söz konusu MacBook’un henüz netleşmediğini siz değerli okuyucularımıza hatırlatarak haberin altında imzası bulunan Mark Gurman’ın, Apple‘dan aldığı duyumların genelde gerçek çıktığını da belirtmemizde fayda var.