Teknoloji Grafik Tablet Nedir, Ne İşe Yarar? Grafik Tablet Nasıl Kullanılır?

Grafik Tablet Nedir, Ne İşe Yarar? Grafik Tablet Nasıl Kullanılır?

26.05.2021 - 13:54 | Son Güncellenme:

Grafik tablet veya çizim tablet günümüzde pek çok alanda kullanılan çizim aracıdır. Bu nedenle nerelerde kullanıldığı ve ne işe yaradığı pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki grafik tablet nedir, ne işe yarar? Grafik tablet nasıl kullanılır? Sizlere grafik tablet ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.

Grafik Tablet Nedir, Ne İşe Yarar Grafik Tablet Nasıl Kullanılır

Grafik tablet cihazları grafik tasarımcıların kullandığı normal grafik tabletler tarafından yaygın kullanılmamaktadır. Fakat bu cihazlar oldukça özel cihazlar olmaktadır.

Haberin Devamı

 Grafik Tablet Nedir, Ne İşe Yarar?

 Belirli boyutta bilgisayara kablosuz veya kablolu bir şekilde bağlanan, çizim alanı ve çizim kalemi olmak üzere iki ana parçadan oluşan cihazlara grafik tablet adı verilmektedir. Grafik tablet iki ana parçadan oluşan, çizim, illüstrasyon, dekupe, modelleme ve benzeri grafik tasarım işlerinde kullanılan bir çizim aracı olmaktadır.

 Grafik tasarımın iki farklı işlevi bulunmaktadır. Bunlardan birisi çizim yapmak diğeri ise fotoğraf editlemedir. Çizim işlevi grafik tabletin ilk ve en önemli işlevidir. Logo tasarımlarında, kurumsal kimlik tasarımında ve karakter tasarımları gibi modellemelerde geniş bir yelpazede grafik tabletten yararlanılmaktadır.

 Fotoğraf editleme işi yapan kişiler ise grafik tabletlerde yararlanmaktadır. Bu tablet sayesinde Photoshop programında ve fotoğraf üzerinde çalışan kişiler daha pratik ve başarılı işler çıkarırlar.

Haberin Devamı

 Grafik Tablet Nasıl Kullanılır?

 Grafik tabletler bilgisayarlara kablosuz veya kablolu şekilde bağlanarak çalışırlar. Bağlandıkları zaman kendilerine özel bir bilgisayar yüklenir. Bu yazılım sayesinde ekran çözünürlüğü ve diğer özellikler otomatik bir şekilde tanımlanmış olur.

 Bunların ardından çizim tableti bilgisayarın ekranı gibi düşünülmektedir. Grafik tablet bilgisayarın ekranı olurken özel kalemi sayesinde tabletin üzerinde gezinilebilir. Bunlar dışında grafik tabletlerin daha gelişmiş versiyonları basınç duyarlı olmaktadır. Bir kalem gibi kişiler hafif bastırdıkları zaman bu şekilde çizim yapabilirler.