Teknoloji Honor 10 inceleme: Uygun fiyata üst sınıf özelliklere sahip telefon

Honor 10 inceleme: Uygun fiyata üst sınıf özelliklere sahip telefon

08.06.2018 - 14:26 | Son Güncellenme:

Honor’un rakiplerinden daha düşük fiyatla sağlam özellikler sunduğu amiral gemisi Honor 10’u inceliyoruz. İncelemeye geçmeden önce şunu belirteyim düşük fiyatının yanında Honor 10’un Huawei P20 ile pek çok ortak özelliği var. P20’nin bir nevi kuzeni gibi. Zaten bunun nedeni de Honor'un Huawei'nin alt şirketi olması. Bu nedenle Huawei telefonlarında gördüğümüz şeylerin çoğunu, Honor cihazlarında da göreceğiz.

Honor 10 inceleme: Uygun fiyata üst sınıf özelliklere sahip telefon

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Honor 10, ultra parlak renklerinin dışında, bu yıl hemen hemen tüm diğer amiral gemilerinde gördüğümüz metal ve cam karışımı tasarıma sahip. Telefonda metal kenarlar ve parlak 2.5D cam kullanılmış.

iPhone X ile gittikçe yaygınlaşan çentik de ön panelde duruyor. Bu tasarım, ne yazık ki üreticilerin telefonları çerçevesiz hale getirmeye çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıktı ve şimdilik böyle de devam ediyor.

Android P, ekranın çentik etrafında kullanımını destekleyecek şekilde ayarlanmış. Gelen bildirimleri, pil ömrünü ve ağ kullanılabilirliğini rahatça görebilirsiniz. İsteyenler telefonun ayarlarından çentiği kapatabilir.

Çoğu çentikli telefonda görünüm yüzünden parmak izi tarayıcı cihazın arkasına yerleştiriliyor. Honor ise tarayıcıyı ekranın hemen altında yerleştirmiş. Parmak izi tarayıcı ekran altına gömülü ve ıslak parmakla bile hızlı bir şekilde çalışıyor.

Haberin Devamı

Parmak izi yerine, yüz kilidini de kullanabilirsiniz. Bu telefonu daha basit bir şekilde açmanızı sağlıyor.

Kullanılan malzemeler kaliteli olsa da telefonun tasarımıyla ilgili en büyük sıkıntı, tüm cam telefonlarda olduğu gibi, parmak izi ve lekeleri belli etmesi.

Telefonu düşürmemeye de dikkat edin. Her ne kadar sağlam görünse de küçük bir kaza sonucundan cihazın arkasında çatlak ile yaşamaya mahkum kalabilirsiniz. Kutu içinden çıkan kılıfı da koruma adına kullanabilirsiniz.

Son olarak Cihazdan gelen ses YouTube’tan video izlemek veya PUBG oynamak için yeterince iyi. Ancak, rakiplerinden yine de düşük.

Cihazın performans ve kamera sonuçları gibi diğer detaylarını videomuzdan izleyebilirsiniz.

Honor 10'un fiyatı ise 2999 TL.