Teknoloji Haberleri HTC'nin yeni bağımsız VR gözlüğü Vive Focus adını alabilir

HTC'nin yeni bağımsız VR gözlüğü Vive Focus adını alabilir

18.09.2017 - 12:15 | Son Güncellenme:

Mobil VR kulaklık dünyası, bu yıl ve 2018 yılında hızla genişleyecek. HTC, Vive Focus adlı bağımsız bir VR kulaklık seti üzerinde çalışıyor ve bu bağımsız VR kulaklığı kısa süre sonra piyasaya sürebilir.

HTCnin yeni bağımsız VR gözlüğü Vive Focus adını alabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HTC geçtiğimiz dönemde Çin’de düzenlenen ChinaJoy adlı fuarda Vive VR sanal gerçeklik başlığının bağımsız olarak çalışabilen bir versiyonunu tanıtmıştı. Bir bilgisayara bağlı olmadan çalışabilen başlığa Vive Standalone adı verilmişti. İddialara göre HTC’nin yeni VR gözlüğünün ismi Vive Focus olacak.

Tayvanlı üreticinin bağımsız sanal gerçeklik başlığı için düşündüğü isim, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) ve Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yaptığı başvurular sayesinde ortaya çıktı. HTC, Vive Focus adının kendisine tescillenmesini istedi.

Google, yeni Pixel telefonlarını 4 Ekim'de düzenleyeceği etkinlikte görücüye çıkaracak. Bu etkinlikte yeni Pixel telefonlarının dışında HTC Vive Focus sanal gerçeklik başlığının tanıtılacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

HTC Vive Focus sanal gerçeklik başlığının ABD’de Google Daydream VR platformunu desteklemesi bekleniyor. Çin’de satılacak modellerde ise böyle bir destek bulunmayacak. HTC’nin yeni sanal gerçeklik başlığının temelinde Google ve Qualcomm’un imzasını bulunacak.