Teknoloji Huawei P9 Kamerası ile Bildiklerinizi Unutun!

Huawei P9 Kamerası ile Bildiklerinizi Unutun!

07.04.2016 - 16:31 | Son Güncellenme:

Çinli telefon üreticisi Huawei yeni telefonları P9 ve P9 Plus’ı Londra’da tanıttı. Çift kamera lensi ile gelen Huawei P9 kamera özellikleri ile mobil pazarda bilinenleri değiştirmeye geliyor!

Huawei P9 Kamerası ile Bildiklerinizi Unutun

Mobil pazarda son yıllarda Çinli üreticiler yaptıkları inovasyonlarla sektörü yönlendirmeye başladılar. Çift tıklama, kapalı ekrana şekil çizerek kameranın açılması, 13 megapiksel kamera sensörü ile 50 megapiksel değerinde fotoğraf çekebilmek, 15 dakika içinde 2250 mAh pilin %100 doluluğa ulaşması hep Çinli üreticiler tarafından hayatımıza girdi.

Haberin Devamı

Çift lens kamera kullanımı da Huawei tarafında hayatımıza giren özelliklerden birisi. 2014 yılında pazara sunduğu Honor 6 Plus‘ta çift lens kamera kullanan Huawei bu noktada büyük bir inovasyonun da öncüsü oldu. Bu sisteminin nasıl çalıştığını aşağıdaki videoyu izleyerek tam olarak anlayabilirsiniz.

Huawei, P9‘da da 2 adet kamera lensi kullanıyor. Bu teknolojiyi lütfen LG G5‘te kullanılan kameralar ile kıyaslamayın; çünkü G5‘te kullanılan kameralar birbirlerinden bağımsız hareket ederken P9‘da kullanılan kameralar birbirleri ile hareket ederek çalışıyor.

P9‘da kullanılan arka kameralardan birisi f/2.0 diğeri ise f/2.2 diyafram aralığına sahip. Bildiğiniz gibi Samsung Galaxy S7’de f/1.7 (düşük olan değer daha iyi) diyafram aralığı kullanmıştı ve bu şimdiye kadar gördüğümüz en geniş diyafram aralığıydı; di’li geçmiş zaman eki kullanıyoruz zira Huawei P9‘un kamerası tüm her şeyi baştan yazmaya hazırlanıyor…

Haberin Devamı
İlginizi Çekebilir: Huawei P9 ve P9 Plus Fiyatları Ne Olacak?

Genel Yayın Yönetmenimiz Dinçer KARACA‘nın çektiği bir görüntüde Huawei P9‘un kamera lensinin “f değerinin” 0,95‘e kadar düştüğünü gördük ki; bu tek kelimeyle bizleri şok etti.

Çift lens teknolojisi sayesinde çift kamera görüntüsü ile lensten alınan ışık arkada birleşiyor ve tek görüntü olunca da ışık gücü 2 katına çıkıyor….

Bu teknoloji gerçekten ama gerçekten şimdiye kadar hiç düşünmediğimiz çok özel bir inovasyon. Dünyanın en eski lens üreticilerinden birisi olan Leica‘nın teknolojisini arkasına alan Huawei “en iyi kamera deneyimini” sunmak için geliyor…

Huawei P9 ile ilgili ne düşünüyorsunuz?