Teknoloji Huawei P9 Tanıtıldı ama Satış Tarihi Sizi Şaşırtacak!

Huawei P9 Tanıtıldı ama Satış Tarihi Sizi Şaşırtacak!

09.04.2016 - 15:31 | Son Güncellenme:

Huawei P9 ve P9 Plus, 6 Nisan tarihinde Londra’da yapılan bir lansmanla tanıtıldı. Gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken yeni nesil telefonların ülkemiz pazarına giriş yapacağı tarih ise hepimizi şaşırttı.

Huawei P9 Tanıtıldı ama Satış Tarihi Sizi Şaşırtacak

Çinin en büyük teknoloji markalarından birisi olan Huawei, telekomünikasyon tarafında siz farkında olmasanız da hayatımızda olan bir üretici. Evinizde kullandığınız modemin ya da cep telefonunuzun sinyal almasını sağlayan GSM Operatörlerine ait vericilerden bazılarının Huawei yapımı olduğunu bilmediğinizden eminiz.

Haberin Devamı

Huawei, akıllı telefon pazarında da büyük hedefleri olan şirketlerden birisi. Dünyanın en çok telefon satan 3. firması konumundaki Huawei’nin 2. sırada bulunan Apple‘ın koltuğuna göz kırptığı da ortadaki en önemli gerçeklerin başında.

Listeye bakıldığında Huawei‘nin alması gereken çok önemli bir yol var gibi ama her yıl artan satış rakamları ile markanın bilinirliği de oldukça fazlalaştı. Ülkemizde hem Vodafone‘a GR5 hem de Türk Telekom‘a Honor 7 ile destek veren Huawei bu başarısını P9 ve P9 Plus ile de sürdürmek istiyor.

Huawei, Leica ile Güçlerini Birleştiriyor!

Şu anda testlerini yaptığımız Huawei P9 özellikle kamera tarafında büyük bir inovasyona imza atıyor. Dünyanın en eski lens üreticisi ve efsane kameralara sahip olan Leica ile çalışan Huawei P9‘u genel anlamda oldukça başarılı bulduk. Hauwei P9 ile ilgili geniş testleri Dinçer Karaca ve Volkan MANAV önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacak.

Haberin Devamı
Huawei P9 Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre P9 ve P9 Plus “Ağustos ayında” satışa sunulacak. Uzun yıllardır ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız. Genellikler üreticiler bir telefonu tanıtıldıktan sonra ilginin kaybolmaması için hemen pazara sunuyorlar. Oysaki Huawei P9‘u tanıttıktan tam 4 ay sonra telefonunu kullanıcılara sunulacak.

Tabi bu arada Ağustos ayı itibariyle Galaxy Note 6, iPhone 7 ve Xperia Z6 ile ilgili bilinmeyen pek bir şey kalmayacak ve mobil sektörün tüm ilgisi de 4 ay önce tanıtılan, tüm testleri yapılan bir telefona değil de yeni çıkacak ürünlere olacak.

Huawei, P9 ve P9 Plus‘ın fiyatları ise Galaxy Note 6, iPhone 7 ve Xperia Z6 gibi rakiplerine göre daha uygun olmayacağı için de bu noktada avantaj oluşturmayacaktır diye düşünüyoruz.

İlginizi Çekebilir: Huawei P9 ve P9 Plus Fiyatları Ne Olacak?

Huawei‘nin neden böyle bir ara verdiğini anlamak oldukça zor zira bu telefon Ağustos ayında da tanıtılabilirdi. 4 ya da 5 ay gibi bir ara verdikten sonra P9‘un sadece kamera donanımından dolayı başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek….

Volkan MANAV