Teknoloji Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

04.07.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:

Huawei Y7 2018, 5,99 inç ekrana sahip bir phablet (tablet telefon). Y serisinin en yeni üyesi olan Y7 2018, teknik özellikler veya kamera donanımından çok az ödün vererek ucuza akıllı telefon isteyenleri destekliyor. Bu incelemede, Huawei Y7 2018'in kullanıcıların isteklerini karşılayıp karşılamadığına bakacağız. Huawei Y7 2018’in detaylı incelemesi sizlerle.

Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Türkiye’deki akıllı telefon pazarına yeni oyuncuların girmesiyle rekabet her geçen gün şiddetleniyor. Ülkedeki en büyük akıllı telefon markalarından biri olan Huawei, rekabeti sürdürmek ve hakimiyetini korumak için Y7'nin yükseltilmiş versiyonu olan Y7 2018'i piyasaya sürdü.

Y7 2018, bu yıl piyasaya sürülenlerin en büyük ve en pahalı Y serisi cihazı. Tayland gibi diğer ülkeler Y9 2018'e sahip. Y7 2018, akıllı telefonu potansiyel alıcılara popüler hale getirecek modern özellikler ve makul kameralar sunuyor.

O halde vakit kaybetmeden Huawei Y7 2018’in detaylı incelemesine geçelim.

Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

TASARIM

Metal kasalar orta sınıf akıllı telefonlarda nadir kullanılıyor, genelde plastik malzeme tercih ediyorlar. Y7 2018 de mat sırtlı ve siyah, mavi veya altın renk seçeneklerinde plastik kasaya sahip. Ben siyah olanını kullansam da parlak mavi rengin oldukça güzel göründüğünü söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, mavi renkteki parlak arka kapak tam bir parmak izi mıknatısı. Leke tutmaması için çalışsanız da, hiçbir zaman parmak izlerinin görünmesini engelleyemiyorsunuz. Bu genellikle parlak tasarımların bir sonucu.

Ön cephe, 1440 x 720 çözünürlükte 6 inç 18: 9 ekrana sahip. Huawei logosu en altta ve her zamanki ahize, 8MP ön kamera ve ışık sensörleri ekranın en üstünde yer alıyor.

Arka kısımda kamera, LED flaş, Huawei logosu ve parmak izi tarayıcıyı görüyoruz. Antenler yanlara veya içeri saklanmış olabilir. SIM / microSD kart tepsileri sol tarafta; ses tuşları ve güç düğmesi sağda yer alıyor. Alt kenarda ise 3.5 mm jak, Mikro USB bağlantı noktası ve hoparlör var. Cihazdaki parmak izi sensörü de oldukça hızlı.

Bununla birlikte, telefon plastikten yapılmış olsa da, elde oldukça sağlam duruyor. Pürüzsüz kenarlar avucunuzda kaymıyor ve parmak izi tarayıcısı, işaret parmağınızın aygıtın kilidini açması için iyi konumlandırılmış.

Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

EKRAN

Kitlelere 18: 9 ekran sunma eğilime ayak uyduran Y7 2018, kullanıcılara 6 inç 1440 x 720 ekran sunuyor. Ekran, kapalı alanlarda makul derecede parlak ama dışarıda tam parlaklıkta bile acı çekebiliyor. Bazen kararmalar ve yansımalarla karşılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Geceleri mavi ışıktan kurtulmak veya beyaz dengesini (daha soğuk veya daha sıcak) değiştirmek için, mavi ışık filtresini (doğal bir Oreo özelliği olan) açarak ekranı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

18: 9 ekranlar, çoklu görevler için mükemmel. Bununla birlikte, bazı uygulamalar hala çoklu pencere için optimize edilmedi ve deneyimi tutarsız hale getirebiliyor.

Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

KULLANICI ARAYÜZÜ

Huawei Y7 2018, Android 8.0 Oreo ile geliyor ve Android P’yi alıp almayacağı henüz belli değil. Huawei'nin kendi EMUI 8.0'ı Oreo'nun üstünde çalışıyor. Şahsen, sıkıntı değil ama eğer hoşunuza gitmiyorsa, Nova Launcher'yı indirip bunun yerine kullanabilirsiniz.

EMUI'nin varsayılan başlatıcısı, iOS'ta gördüğümüz gibi çeşitli ana ekranlarda gösterilen uygulamaları içeriyor. Şahsen ben uygulamalara gitmek için çok tuşlama yapmayı sevmiyorum. Ancak, ekran ayarları altındaki 'Ana ekran stili’nden isterseniz uygulama çekmecesi ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üçüncü taraf ikonlarının nasıl göründüğünü değiştiremiyorsunuz. Bunu diğer şirketlerin telefonlarındaki ara yüzlerde de görmüşünüzdür. Huawei'nin kendi uygulamalarını tanımlamak zor değil. Google’dan ödünç alınanlar ise her Android sürümünde farklı görünüyor.

EMUI ile gelen bazı güzel özellikler de var. Uygulama kilidi, izinsiz erişimi önlemek için parmak izinizle uygulamaları kilitlemenizi sağlayan favori cihazım. 1280 x 640 çözünürlükte çekim yapan ekran kaydediciye sahipsiniz. Galeri, fotoğraflarınızın ayrıntılı meta verilerini (ISO, deklanşör hızı, pozlama telafisi vb.) size gösterebiliyor.

Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

PERFORMANS

Huawei Y7 2018, Snapdragon 435 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanıyla çalışıyor. Micro SD kart ile depolama alanına 256GB’a kadar ekleme yapabilirsiniz.

1.4GHz okta-çekirdekli işlemci, ortalama bir kullanıcıya tutarlı bir deneyim sunmak için yeterli güç üretiyor. Ağır kullanım ve aynı anda birden fazla uygulama çalışmasına rağmen, cihazın performansında herhangi bir gecikme yaşanmadı.

Haberin Devamı

Y7 2018, 3D oyunları oynatırken, kare hızları dalgalanıyor. 60 FPS oyun oynamak pek mümkün değil. Shadow Fight 3'te maksimum 47 FPS’ye çıkabildim. Genel olarak, Y7 2018 Angry Birds gibi basit oyunları oynamak için daha uygun. Dokunmatik ekran da testlerimde iyi çalıştı.

Y7 2018, geçen yılki modelin 4.000 mAh pilinden daha küçük olan 3000 mAh Li-ion pil ile dolu. Ortalama bir kullanıcı için enerjisi gün boyu gidiyor.

Telefon, özel bir güç tasarrufu ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak Ultra güç tasarrufu modları sayesinde size pilden tasarruf ettiriyor. Daha fazla güç tasarrufu yapmanıza yardımcı olmak için ekran çözünürlüğünü de azaltabilirsiniz.

Huawei Y7 2018’de hızlı şarjı yok. Kutudan çıkan 1 amperlik şarj aletiyle şarj işlemi uzun sürüyor.

Wi-Fi performansı harika. Huawei internet/ağ işinde olduğundan buna pek şaşırmadım. Taksiye binmek veya rotalarınızı planlamak istediğinizde GPS hızlı ve kolay çalışıyor. Telefon görüşmeleri de oldukça net. Hoparlörden gelen bildirimler ve sesli aramalar, yüksek sesli ve netti.

Huawei Y7 2018 incelemesi: Gençlere yönelik uygun fiyatlı akıllı telefon

KAMERALAR

Huawei Y7 2018’in arkasında 13 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel kamera var.

Kamera arayüzü tipik Huawei tarzı. Flaş, güzellik modu ve kamera değiştirme düğmesi en üstte; albüm, kamera deklanşörü ve video kayıt düğmeleri altta yer alıyor.

Sağdan sola kaydırınca mevcut kamera modlarını, soldan sağa kaydırınca da ayarları görebilirsiniz.

Birincil 13MP kamera, kontrastı fazla olan fotoğraflar çekiyor. Bu sosyal medyada paylaşımları için iyi. Flaş, gördüğüm en parlak nokta değil ama yakın olan konular üzerinde iyi çalışıyor.

8MP’lik selfie kamerası flaşla destekleniyor. Bu flaş, düşük ışıklı ortamlarda ve hatta video çekerken bile faydalı. Messenger veya WhatsApp'ta görüntülü sohbet ederken bunu kullanamayacağınız için üzgünüm.

Birincil kamera, bir süredir standart haline gelen 30 fps'de 1080p'ye kadar video çekebiliyor.

Sonuca bağlıyorum

Eğer sağlam bir kullanıcı değilseniz ve iyi bir kamera ile güzel görünen bir akıllı telefonu arıyorsanız, Huawei'nin Y7 2018'i uygun fiyata alınabilecek bir cihaz. Tabii ki, diğer yüksek kaliteli Android’li cihazlar gibi değil ama fiyat aralığına göre iyi özellikleri sunuyor. Parlak mavi kaplama da tasarımdaki estetiğe katkıda bulunuyor.

Huawei Mate 10 lite orta sınıf akıllı telefon tüketicileri için popüler bir seçim oldu. Y7 2018 de onun bir altında yer alıyor. Her ne kadar Mate'dan farklı bir seri olsa da ve düşük fiyatlı orta sınıf akıllı telefon pazarında başarılı olmak için yeterli özelliklere sahip.

Huawei Y7 2018’e 1399 TL’ye sahip olabilirsiniz.