Teknoloji HyperX Cloud Alpha incelemesi

HyperX Cloud Alpha incelemesi

23.02.2018 - 12:38 | Son Güncellenme:

HyperX’in rakiplerine göre daha uygun fiyatlı olmasının yanında sportif tasarımının altında etkileyici ses kalitesi sunan oyun kulaklığı Cloud Alpha modelini inceledik. HyperX Cloud Alpha'nın detaylı incelemesi sizlerle.

HyperX Cloud Alpha incelemesi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HyperX Cloud Alpha, firmanın en şık kulaklıklarından biri olma özelliğini taşıyor.HyperX, Cloud II için harika olan her şeyi alarak sağlam alüminyum tasarım, rahat kulalık pedleri ve kulaklığı daha çekici hale getiren küçük dokunuşlarla sportifleştirmiş. Seyahate çıkarken de yanınıza almanız açısından elverişli.

HyperX Cloud Alpha, bazı rakiplerikadar çok yönlü olmasa da kendi fiyat aralığında en iyi kulaklıklardan biri. O halde kulaklığın incelemesine yakında bir göz atalım.

HyperX Cloud Alpha incelemesi

Tasarımındaki kırmızılar çok dikkat çekici

HyperX'in Cloud ve Cloud II oyun kulaklıklarını biliyorsanız Alpha size oldukça tanıdık gelecek. Tabii ki de geliştirmeler yapılmış. Kırmızı, delikli alüminyum çatalların yanı sıra dış taraftaki fırçalanmış metal malzemeler oldukça güzel görünüyor. Ucuz bir model olabilir ama elde hiç de öyle durmuyor.

Haberin Devamı

Alpha'nın mikrofonunu müzik dinlerken veya tek kişilik oyun oynarken çıkartabilirsiniz. Aynı işlemi, kulaklıklı mikrofon setini seyahatleriniz için paketlediğinizde 3.5 mm kabloya da uygulayabilirsiniz.

Sürücüler keşke SteelSeries Arctis 5 veya Turtle Beach XO Three'da olduğu gibi daha kolay taşınabilmesiadına yatay kıvrılabilseymiş. Neyse ki, Alpha yumuşak koruyucu bir kılıfla geliyor. Bu sayede kulaklığı yıpranmalara karşı koruyabilirsiniz.

Kılıf demişken şikayet edilebilecek bir diğer konu. Alpha’nın Cloud'dan daha az sayıda aksesuar ile birlikte gelmesi. Çoğu, çok dikkat çekici değil. İki yönlü uçak adaptörünü özleyecek misiniz?

HyperX Cloud Alpha incelemesi

Sahte deri kaplı sürücüleri kullanırken büyük bir sorun yaşamadım. Sakalımla gayet hoş bir ikili oluşturdular. Deri, ısıyı daha iyi tuttuğundan bir süre sonra kulaklarınız terleyebilir. O yüzden uzun oyun oturumlarında, mikrofiber sürücüler daha kullanışlı.

HyperX’in kulaklıkları genelde üst sınıf bir konfor sunuyor ve Alpha’da dabu açıdan hayal kırıklığına uğramadım. HyperX imzalı deri kafa bandı çok yumuşak ve rahat hissettiriyor. Üç haftadan fazla süre Alpha’yı kullandım ve herhangi bir problem yaşamadım.

50 mm sürücüler ve kafa bandının yastıkları daha kalınsüngerli köpüklerle doldurulmuş. Bu, uzun oyun oturumlarında size rahatlık anlamında yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

HyperX Cloud Alpha incelemesi

Kulaklıkla ilgili bazı küçük şikayetlerim de var. Her ne kadar Alpha'nın kafa bandı rahat ve manuel olarak ayarlanabilse de, SteelSeries Arctis ve HyperX'in kendi Cloud Revolver'ındaki gibi, otomatik olarak ayarlanabilen kafa bantı kadar iyi değil. Belki de bu modellerle fazla şımartıldık onun da etkisi olabilir.

Alpha'nın sürücüleri de oldukça yumuşak ancak önceki modellere göre biraz daha sıkılar. Bu sıkı oturuş, zaman zaman kulaklarımın ısınmasına ve terlemesine yol açtı.

Kablolar kırılmaya veya kıvrılmaya karşı örgü kumaşla kaplı. Kablo üzerindeki ses kontrol kutusundan ses seviyesini ayarlayabilir veya mikrofonu sessize alabilirsiniz.

HyperX Cloud Alpha incelemesi

Düşmanları kolayca fark edin

Cloud Alpha'nın ses profili onu kendi segmentinin en iyi oyun kulaklıklarından biri haline getiriyor

Cloud Alpha’da basın orta ve üst düzeyden ayrılarak az bozulmayla çıkmasına yönelikHyperX'in yeni Çift Odalı Sürücü teknolojisini kullanıyor. Sonuç, düşmanları kolayca bulabilmeniz için size genel oyun seslerinin dışında büyük, gösterişli patlamalar ve keskin arkaplan sesleri sağlıyor.

Haberin Devamı

Esasenbu özellik, basın kendi alanında yankılanmasına ve orta seslerin kulaklığın kapalı arka ucundan sıçramasına olanak tanıyor. Testlerimsırasında Cloud Alpha, daha orta tonlarda ve gürleyen baslar üretti.

HyperX'in kulaklık setiyleInjustice 2'de iç organların darbe aldığı zaman çıkardığı sesleri, patlamaları veya silah seslerini üst noktalarda hissedebilirsiniz. Hatta oyunlarda ağaç dallarının çıkardığı hışırdamalar gibi küçük arka plan seslerini bile bazen seçebiliyorsunuz.

Alpha, Overwatch'ta gelen düşmanları duymayı kolaylaştırmada; Destiny 2'nin gürleyen patlamalarıyla ve orkestra müziğini dengelemede mükemmel bir iş çıkardı.

HyperX Cloud Alpha incelemesi

Forza Horizon 3'ün dünyasında vites değiştirdiğinizde, aracınızın çıkardığı sesi veya yollarda kir ve kum arasında geçiş yaparken lastik seslerindeki ufak değişiklikler de duyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Müzik söz konusu olunca Alpha, oyunlardaki kadar iyi değil. Biraz yapaylık hissedebilirsiniz. Eğer sürekli müzik dinleyeceğiniz bir oyun kulaklığı istiyorsanız, Logitech G433’ten daha fazla keyif alabilirsiniz.

Kafanız ile oluşturduğu yapı (mühür gibi) sayesinde Cloud Alpha her iki yönde de dışarı ses sızıntısı yapmıyor.Hareket halindeyken bu kulaklığı kullanacaksanız, sizi kalabalıktan izole edeceği için çevreden gelebilecek tehlikelere karşı dikkat edin.

Cloud Alpha'nın mikrofonu, ses kayıtları veya Twitch akışlarında oldukça iyi iş çıkarıyor. Arkadaşlarınızla sohbet etmek veya hızlı bir yayın akışı oluşturmak için işinizi görse de yüksek kaliteli podcast yayınlamayı pek beklemeyin. Kulaklık, PC, Mac, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, telefonlar, tabletler ve VR sistemleri de dahil olmak üzere 3.5 mm ses girişi olan her cihazla kullanılabiliyor.

HyperX Cloud Alpha incelemesi

Sonuca bağlıyorum

HyperX Cloud Alpha, kendi fiyat segmentine göre oldukça iyi bir kulaklık. Sağlam tasarım içerisinde üst düzey ses sunuyor ve oldukça rahatlar. Mikrofonu çok iyi olmasa da Alpha'nın genel performansı, orta seviye kulaklık pazarında ciddi bir rekabetin fitilini ateşliyor.

SteelSeries Arctis 5, RGB aydınlatma, daha rahat kafa bandı ve yolda kullanmak için ideal olan daha ince bir tasarım sunan cazip bir alternatif. RGB aydınlatma olmadan da yaşayabiliyorsanız, Arctis 3'ü düşünebilirsiniz.Aynı özelliklerin çoğu bunda da var. Ancak Cloud Alpha, SteelSeries'in kulaklıklarından daha büyük ve daha çekici bir ses sunuyor.

Cebimden çok fazla para çıkmasın ama iyi ses kalitesi sunan şık bir kulaklık arıyorum diyorsanız HyperX’in Cloud Alpha modeline bakabilirsiniz.

HyperX Cloud Alpha’ya piyasada yaklaşık 380 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Sağlam ve dikkat çekici tasarım
  • Yumuşak ve şık sürücüler
  • Etkileyici ses kalitesi
  • Çıkarılabilir örgü kablolar

EKSİLERİ

  • Ses kontrol kumandası eski tip
  • Mikrofon podcast için kullanışlı değil