Teknoloji HyperX Pulsefire FPS inceleme

HyperX Pulsefire FPS inceleme

28.06.2017 - 09:52 | Son Güncellenme:

HyperX, oyunseverlerin bir süredir merakla beklediği Pulsefire FPS adlı oyuncu mouse’unu kullanıcıların beğenisine sundu. Biz de firmanın ilk oyuncu odaklı faresini yakından inceledik.

HyperX Pulsefire FPS inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HyperX, daha çok RAM ve oyuncu kulaklıklarıyla biliniyor olabilir, ancak şirket son zamanlarda daha çok çevre birimlerinin içine girdi. En son olarak da HyperX, ilk oyuncu faresi PulseFire FPS'i piyasaya sürdü.

Yazılıma gerek duymadan ayarların değiştirilmesine olanak sağlayan ve tak-çalıştır yapısıyla dikkat çeken Pulsefire FPS, oyunseverlerin aradığı özellikleri uygun bir fiyat seviyesinde sunuyor.

Daha önce kullanıcılara sunduğu RAM, SSD, kulaklık gibi ürünlerle kendini oyunculara kanıtlayan ve iyi işler çıkardığını ortaya koyan HyperX, bakalım Pulsefire FPS ile oyunculara istediklerini verebilecek mi? Hep birlikte göz atalım.

TASARIM

Pulsefire FPS’in tasarımı konfor temel alınarak şekillenmiş. Farede tasarım açısından çok gösterişli bir şey yok. Kaydırma tekerleği ve HyperX logosunu vurgulamak için kırmızı, DPI düğmesini vurgulamak için ise birkaç farklı renk seçeneği bulunuyor.

Haberin Devamı

Aslındaki süslemedeki eksiklik, sağ elini kullananlar için hazırlanmış farenin ergonomik şekli üzerinde odaklanmanızı sağlıyor. Yan taraflarda, yumuşak hissettiren ve tutuş sağlayan bir çift lastik şerit bulunuyor. Buranın üzerinde ince ızgaralar şeklinde desenler yer alıyor. Oyun oynarken adrenalinin tavan yaptığı anlarda fareyi elinizle sıkan biriyseniz bu dokulu tutuş noktaları mouse'u elinizde sıkıca tutmanıza yardımcı oluyor. Bu alanlar uzun oyun oturumları sırasında kontrol noktasında da etkili.

Sağ elini kullanan biri olarak, fareden memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ancak sol elini kullananlar için aynı durum söz konusu değil.

Pulsefire FPS, avuç içi ve pençe tutuşları (palm grip ve claw grip) için ergonomik ve hafif bir tasarımla geliyor.

Pulsefire FPS’in sol yanından baktığımızda sayfalar arasında ileri veya geri gitmenize olanak sağlayacak başparmak için iki adet tuş bulunuyor. Bunlar baş parmağınıza rahatça oturuyor.

Üst tarafta tabii ki de sağ ve sol tıklama düğmeleriyle bunların arasında kaydırma tekerleği (yalnızca kırmızı renkte yanıyor), DPI ayarı için renkli bir tuş ve kırmızı aydınlatmalı HyperX logusu yer alıyor.

Haberin Devamı

DPI anahtarına yanlışlıkla çarpma veya dokunma gibi ihtimaliniz olmadığından, bence yerleşimi mükemmel bir yerde. DPI tuşunun üzerindeki LED ışığı seçtiğiniz ön ayara bağlı olarak renk değiştiriyor. Örneğin beyaz 400, 800 kırmızı, 1600 mavi, 3200 ise açık yeşil. Ben genellikle 1600’u kullandım ancak siz kendiniz için doğru DPI ayarını seçebilirsiniz.

Pulsefire FPS'in alt kısmında optik sensörün yanı sıra, fare hareketlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan iki adet büyük kızak bulunuyor. Bunu, hem bilgisayar masamın ahşap yüzeyinde hem de bir oyuncu mouse pad'inde test ettim. Oldukça başarılı. Bu büyük kızaklar sizlere daha iyi ve yumuşak bir hareket için olanak sağlıyor.

HyperX'i ödüllendirmemiz gereken bir diğer tasarım özelliği, PC'ye takılı USB kabloların karmaşasından ayırt etmeyi kolaylaştıran farklı kırmızı vurgularla örgülü yaklaşık 1.8 metrelik kablosu. Bu arada kablolu olması oyuncular çok daha iyi. Çünkü kablosuz bir mouse kullanırken pil seviyeniz düştüğünde mouse’un tepki süresi düşüyor. Bu da oyun zevkiniz bölebiliyor.

Haberin Devamı

Yine hafif bir oyuncu faresi arıyorsanız, Pulsefire FPS dikkatinizi çekebilir. Çünkü 95 gram ağırlığında. 83 gram ağırlğındaki Logitech G Pro’dan daha ağır ama 115 gramlık Corsair M65 Pro RGB’den daha hafif.

Pulsefire FPS'i kullanırken bana biraz fazla hafif geldi ve sanki içi boşmuş gibi bir hisse kapıldım. Ne yazık ki, bu mouse’a Logitech G502 veya Corsair M65 RGB gibi isteğe bağlı ağırlık takılamıyor. Keşke takılabilseymiş. Çünkü bazı oyuncular daha ağır bir deneyim tercih edebilir. Tabii ki de bu tercih meselesi.

PERFORMANS

HyperX Pulsefire FPS’in üzerinde yer alan tuşların hepsi basıldığında çabuk yanıt veriyor. Ürün adındaki FPS, farenin birinci şahıs nişancı oyunları için tasarlandığına işaret etse de tüm oyun türlerinde iyi çalıştığını bilmelisiniz.

Oyuncuların birçoğu 400-3200 DPI arasında hassasiyeti tercih ettikleri için Pulsefire FPS’te de 400-3200 DPI arasında sadece tek bir tuşla geçiş sağlayan 4 ön ayarlı DPI aralığı bulunuyor. Oyun stilinize göre bunu ayarlayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Duyarlılıktan bahsetmişken maksimum 3200 DPI ve Pixart 3310 sensörüyle fare, sizlere yüksek doğruluk için hızlanma olmadan akıcı ve hızlı yanıt veren bir izleme sunuyor.

3200 DPI, Logitech G502 veya Logitech G Pro farelerin sunduğu 12.000 DPI değerin (veya Corsair M65 RBG'de 8.200'de) yanında düşük gibi görünebilir. Fakat burada dürüst olalım, bu değerlere en son ne zaman çıktınız ya da kullandınız? Özellikle CS:GO oynarken.

En yüksek ön ayar, özellikle oyun oynarken hedefe karşı oldukça hassas. Tabii bu, oyun, kişisel yeteneğe veya tercihe göre değişiklik gösterebilir. Ancak Counter-Strike: GO’da rahatlık 600-800 DPI aralığında oynayabiliyorsunuz. O yüzden ne olursa olsun, çoğu profesyonel oyuncu için bile 3.200 DPI bence yüksek. Yazılım eksikliği göz önüne alındığında DPI’a ince ayar yapamıyorsunuz, ancak daha düşük ön ayarlar işinizi görecektir.

SONUÇ

HyperX'in ilk oyuncu odaklı faresi piyasadaki en zorlu rakiplerinin karşısına daha az bir fiyatla ama daha çok performans sunarak çıkıyor. Ancak şöyle de bir durum var ki rakiplerinin çoğu daha programlanabilir düğmeler, özellikler ve daha iyi yazılım desteğiyle geliyor.

HyperX Pulsefire FPS, PixArt 3110 işlemcisiyle oyuncuların tüm performans ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Hızlı tepkime süresi için kullanılan Omron anahtarları (switch) ise anahtar başına 20 milyon tıklama vadediyor.

Öte yandan fare oldukça basit bir tasarıma sahip, değiştirilebilir ağırlıklar veya onlarca düğmesi yok. Saf bir oyuncu faresi olan Pulsefire FPS’in en büyük zayıflığı ise herhangi bir düğmeyi veya ışığı özelleştirebilmeniz için gereken yazılıma sahip olmaması.

HyperX Pulsefire FPS biraz daha ekonomik olsaydı, “süper bütçeli bir oyuncu faresi” olabilirdi. Ancak fiyat noktasında yine de rakiplerinin çoğundan daha iyi.

İyi tasarlanmış ve karmaşık yapıda olmayan bir oyuncu faresi arıyorsanız HyperX Pulsefire FPS’e bir göz atabilirsiniz.

HyperX Pulsefire FPS’e KDV dahil yaklaşık 220 TL civarında bir fiyat etiketiyle sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Rahat avuç içi desteği
  • Hafif

EKSİLER

  • Özelleştirme için yazılım desteği