Teknoloji İçerik Yönetim Sistemi (Cms) Nedir, Ne İşe Yarar? En Popüler Cms Örnekleri Nelerdir?

İçerik Yönetim Sistemi (Cms) Nedir, Ne İşe Yarar? En Popüler Cms Örnekleri Nelerdir?

25.04.2021 - 06:23 | Son Güncellenme:

Web sitelerinde yer alan tasarım, içerik ve dosya gibi verilere dair görsel kaynakların yönetiminden sorumlu olan sistemler bulunur. Bu sistemlerin yer aldığı içerik panelleri herhangi bir alt yapı bilgisine sahip olmaksızın ilgili kullanıcıların içeriklerini yönetmelerini ve yeni içerik oluşturmalarını sağlar. Global dünyadan içerik yönetim sistemleri olarak bilinen bu sistemler kod ve içerik arasında bir ayrışma yapılmasını mümkün kılar. Peki İçerik yönetim sistemi (CMS) nedir, ne işe yarar? En popüler CMS örnekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İçerik Yönetim Sistemi (Cms) Nedir, Ne İşe Yarar En Popüler Cms Örnekleri Nelerdir

İçerik yönetim sistemleri diğer adıyla CMS, web sitesinde mevcut halde bulunan içeriklerin, dosya veya tasarımların görsel kontrollerini sağlayan ve yönetici panelinden kullanılan sistemlerdir. Herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duyulmaksızın kullanıcıya sunulan bu sistemler içeriklerin değiştirilmesini ve güncellemelerin kontrolü gibi geniş kapsamlı alanlara hizmet eder.

İçerik yönetim sistemi (CMS) nedir?

Content Management System şeklinde adlandırılan içerik yönetim sistemi web sitelerinde bulunan tüm içeriksel materyallerin kontrolünü sağlayan sistemlerdir. İçerik denildiğinde belge, tasarım, dosya, görsel gibi geniş kapsamlı sistemler düşünülmelidir. Web sitesinde yapılmak istenen değişikliğin koda girilmeden düzenlenmesinden sorumlu olan bu sistemler pek çok amaç için kullanılır.

CMS ne işe yarar?

CMS’nin kullanımı web site içeriği oluşturma, raporlama, web sitesi yönetimi, kategori etme, güncelleme gibi birçok faaliyet alanına yöneliktir. Siteyi kullanan kişinin veya yetki verilen kullanıcılara dair güncelleme ve düzenleme gibi işlevsel amaçlar için tercih edilen sistemler bütünüdür.

En popüler CMS örnekleri nelerdir?

Günümüzde en çok tercih edilen CMS örneklerinin başında arayüzü ve kullanımı oldukça kolay olan Wordpress gelir. Bunun haricinde Joomla, Drupal, Magento, Silverstripe, Shopify, OsCommerce gibi CMS örnekleri de farklı firmalar ve bireysel kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen yönetim sistemleri arasında yer alır.