Teknoloji İki Ekranlı Akıllı Saat

İki Ekranlı Akıllı Saat

08.05.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:

Akıllı saat furyası ile ilgili bir problem var. Bunu hepimiz içimizde biliyoruz. Hiçbiri bir probleme çözüm değil ya da düşünüldüğü kadar havalı değil.

İki Ekranlı Akıllı Saat

En azından büyük bir kesimin düşüncesi bu yönde. Bu yönde güzel haber ise sürekli geliştirilmeye devam ediliyor. Bunun için mıknatısa ve koli bandına teşekkür edebiliriz. Çünkü Doppio bu ikiliyle bir çözüm bulmuş olabilir. İki ekranlı akıllı saat.

Haberin Devamı
İlginç Bir Prototip Karşımızda

Doppio bu konsept akıllı saati Calgary Üniversitesi‘nden Teddy Seyed, Darthmouth Koleji’nden Waterloo Üniversitesi’nden Daniel Vogel ile beraber geliştirdi. Henüz prototip olan saatin ikinci ekranı kordona bağlı olan ekrandan tamamen ayrılabiliyor ve yanına veya üzerine takılabiliyor. Prototipte kullanılan iki ekranında dokunmatik olması saate bir çok özellik katıyor.

İlginizi Çekebili: Fitnes Akıllı Saat Lider Markası Belli Oldu Bu Prototip İlk Değil

Çoklu dokunmatik ekranların birbirleri ile ortak çalışması ilk kez yapılmıyor ancak Nintendo ürünleri dışında pek bir kullanım alanı yok. Daha önce Google‘da Racer Chrome projesi ile Android ve iOS işletim sistemli dokunmatik ekranları birbirine bağlayarak çoklu oyunculu oyunun denemesini yapmıştı. Fakat en yaratıcı ve geleceği şekillendiren insanlar bile hala daha akıllı saatlerin neye yaradığını çözememişken iki ekranlı saatin neye yardımcı olacağı hiç belli değil. Yine de NFC‘ye, mıknatısa ve koli bandına teşekkür etmeden geçilmemeli. Doppio’nun geliştirici ekibi 7-12 Mayıs tarihleri arasında California’nın San Jose şehrinde düzenlenecek olan CHI konferansında yer alacak. Bu etkinlikte saat ile ilgili daha çok bilginin verilmesi bekleniyor.

Apple Watch 2 İçin Şaşırtan İddia