Teknoloji ‘İklim krizine karşı kayıtsız kalamayız’

‘İklim krizine karşı kayıtsız kalamayız’

27.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Doğal afetlerin sıklığı ve şiddetinin arttığına dikkat çeken Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “İklim krizi alarm veriyor, buna kayıtsız kalmadan çok daha büyük felaketlere karşı harekete geçmemiz şart” dedi.

‘İklim krizine karşı kayıtsız kalamayız’

 

Son dönemin risk listelerinde bir numaralı gündem maddesi olan iklim krizi, küresel tehdidini artırarak sürdürüyor.

Haberin Devamı

İklim krizinin etkilerini her geçen gün daha yakınımızda hissettiğimiz dönemde bu global sorunun faturası da giderek artıyor.

‘Risk bilinci artmalı’

Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “Ülkemizin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınları ve eş zamanlı olarak Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketi hepimizi derinden yaraladı. Yaşadığımız bu olağanüstü durumları göz önünde bulundurarak yaraların sarılması için sigortalılarımıza gerekli kolaylıkları sağladık.

Doğa Sigorta olarak kendi ekibimiz tarafından yapılan riziko teftişler vasıtasıyla sigortalılarımızı doğal afetler doğrultusunda görebilecekleri zararlara karşı uyarıyor ve alınması gereken önlemler konusunda bilinçlendiriyoruz.

Risk bilincinin artırılması, şehir altyapılarının yeterli hale getirilmesi, düzenli kentleşme, dere yataklarına yerleşim izninin verilmemesi, iskan izninin verilmemesi, arazi kullanımını belli bir plan çerçevesinde gerçekleştirmesi gibi hususlar toplumun doğal afet riskine daha az maruz kalmasını sağlayacağını söyleyebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

‘İklim alarm veriyor’

Kırmızı, şöyle devam etti:

“2020 yılında dünya genelinde yaşanan doğal felaketler sebebiyle 268 milyar dolar zarar kaydedilirken, bunların sadece 97 milyar dolarlık kısmı sigorta koruması altındaydı. Doğal afetleri tamamen ortadan kalkması mümkün değil fakat kendimizi, sevdiklerimizi ve yıllarca emek verilerek elde edilen kıymetlerimizi güvence altına almak ve gereken hazırlıkları önceden tamamlamak bizim elimizde.

İklim krizi alarm veriyor, buna kayıtsız kalmadan çok daha büyük felaketlerin önüne geçmek için harekete geçmemiz şart. İklim değişikliği karşısında alınacak önleyici tedbirler kısa vadede kesin çözümler getiremeyecek olsa da yapılacak olan yatırımların, çalışmaların önümüzdeki seneler içerisinde etkin sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz.”