Teknoloji Instagram “Android” Uygulamasına 3D Touch Güncellemesi Kafa Karıştırdı

Instagram “Android” Uygulamasına 3D Touch Güncellemesi Kafa Karıştırdı

11.12.2015 - 11:19 | Son Güncellenme:

Instagram’ın Android sürümüne 3D Force Touch güncellemesi geldi. Ancak Android’te donanımsal olarak 3D Touch’un bulunmaması kafaları karıştırıyor, üstelik patent Apple’a ait. 3D Force Touch teknolojisinin ne kadar işe yarar olduğu...

Instagram “Android” Uygulamasına 3D Touch Güncellemesi Kafa Karıştırdı

Instagram’ın Android sürümüne 3D Force Touch güncellemesi geldi. Ancak Android’te donanımsal olarak 3D Touch’un bulunmaması kafaları karıştırıyor, üstelik patent Apple’a ait. 3D Force Touch teknolojisinin ne kadar işe yarar olduğu hali hazırda tartışılırken App Store’da pek çok uygulama bu teknolojiye uygun hale getirildi. iPhone 6 ve 6s’lerin ekranlarında yer alan teknoloji sayesinde cihaz kullanımına biraz daha kolaylık getiriliyordu.

Haberin Devamı

Ancak patentinin Apple’a ait olması ve sadece donanımsal yetkinlik gerektirdiği zannı nedeniyle Android’e geleceği hiç düşünülmemişti. Instagram bu algıyı yıktı. Daha Basit Olsa da Artık Android’in 3D Force Touch’u Var Instagram’ın güncellenen versiyonu ile birlikte Android cihazlara yazılımsal olarak 3D Touch getirilmiş oldu.

Şimdilik sadece birkaç ek harekete izin veriliyor. Bunlardan biri de fotoğrafa uzun süre basarak büyük hale getirmek. Aynı işlem iPhone 6 ve 6s’lerde ekrana sertçe dokunarak yapılabiliyor tabii. Aralarında fark olsa da, Android’in 3D Touch’u yok denilemez. Güncellenen versiyon Apple’ı kızdırır mı, bilinmiyor. Ancak Facebook ve Whatsapp’ın da Android için benzer çalışmalar sunması bekleniyor.