Teknoloji Instagram kökten değişiyor! İşte detaylar

Instagram kökten değişiyor! İşte detaylar

01.07.2021 - 17:48 | Son Güncellenme:

Instagram yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Temelde tasarımsal olarak ve özellikler bazında değişim geçiren Instagram şimdi de temelden değişmeye başlıyor.

Instagram kökten değişiyor İşte detaylar

Instagram en popüler sosyal ağlardan biri. Haliyle bünyesine eklenen yenilikler de merakla bekleniyor. Yeni yapılan bir açıklamaya göre Instagram kökten değişmeye başlıyor. Platformun kilit isimlerinden olan Adam Mosseri ise net olarak Instagram'ın artık yalnızca bir fotoğraf paylaşma uygulaması olmadığını söyledi. 

Haberin Devamı

Bildiğiniz üzere Instagram büyük oranda fotoğraf paylaşma uygulaması olarak tanımlanıyordu. Daha sonra videolar platformun bütününe nüfuz etti ve sonrasında Snapchat gibi uygulamalarla Instagram Hikayeler doğdu. Instagram artık sadece paylaşım yapılan bir sosyal ağ değil, bir iş modeli haline de geldi. Bu sebeple değişim de kaçınılmaz hale geliyor. 

YouTube ve TikTok gibi platformlarla hayatımıza daha da dahil olan videolar sebebiyle Instagram da video içeriklerini daha da ön plana çıkaracak. Fotoğrafları biraz daha arka plana atması beklenen uygulamanın, algoritma tarafında yapılacak değişiklik ile bunun sağlanması bekleniyor. Mosseri, şu an temelde içerik oluşturucular, video, alışveriş ve mesajlaşma tarafları için büyük bir avantaj sağlayacak.