Teknoloji Instagram Profiline Bakanlar Nasıl Görünür? Instagram Profiline Kim Ne Kadar Bakmış?

Instagram Profiline Bakanlar Nasıl Görünür? Instagram Profiline Kim Ne Kadar Bakmış?

09.04.2021 - 05:17 | Son Güncellenme:

Günümüzün en popüler video ve fotoğraf paylaşım uygulaması olan Instagram, milyonlarca aktif kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Uygulamanın kurulduğu ilk yıllardan beri de instagram kullanıcıları Instagram'da profiline bakan kişileri görmenin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Instagram profiline bakanlar nasıl görünür? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Instagram Profiline Bakanlar Nasıl Görünür Instagram Profiline Kim Ne Kadar Bakmış

Instagram uygulamasının günlük aktif kullanıcı sayısının 400 milyon civarında olduğu biliniyor. Bazı kullanıcılar, bu uygulamayı sadece insanların ne yaptıklarını takip etmek için kullanırken pek çok kullanıcı ise, düzenli olarak bu uygulama üzerinden fotoğraf ve video paylaşımı yapıyor. Ama pek çok kullanıcı, Instagram profiline kimler baktı diye merak ederek bunu öğrenmek için de farklı uygulamalar ediniyor.

Instagram Profiline Bakanlar Nasıl Görünür?

Instagram uygulamasında profilinize kimlerin baktığını öğrenmek istiyorsanız bu işlemin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını bilmeniz gerekir. Gizlilik kuralları dolayısı ile Instagram hiçbir kullanıcısı için profile bakan kişilerin gösterilmesine izin vermez. Bu durum, aynı zamanda da Instagram ve onun çatısı altında olan Facebook için geçerlidir. Uygulamanın kendisinin izin vermediği bir işlemi, hiçbir farklı aplikasyon da gösteremez.

Instagram Profiline Kim Ne Kadar Bakmış?

Instagram kendisini devamlı olarak güncelleyerek kullanıcılarına daha işlevsel ve eğlenceli bir kullanım özelliği sunar. Ama gizlilik kuralları gereğince hiçbir zaman Instagram profiline bakanları gösterecek bir özellik geliştirmeyi gündemine almamıştır. Her Instagram kullanıcısının merak ettiği ve öğrenmek istediği bu işlem uygulama tarafından sunulmayan bir özelliktir. Instagram profilini görüntülediğini iddia eden çok sayıda mobil uygulama ve web sitesi bulunuyor.

Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar İşe Yarıyor mu?

Kullanıcıların, arama motoruna "Instagram profiline kim baktı ücretsiz" yazdıkları zaman karşılarına çok sayıda uygulama çıkıyor. Ama bu uygulamaların hiçbirinin uygulamanın gösterme izni vermediği bilgileri gösterebileceği bir aplikasyon olmadığını unutmamanız gerekir. Instagram uygulamasında ve bazı blog sayfalarında zaman zaman "profile bakanları görüntüleyebiliyorum" şeklinde gibi yorumlar görebilirsiniz.

Bu yorumları yapan kişiler sadece takipçilerinin olduğu rastgele elde edilmiş bir listeyi görüntüler. Bu listeler, kişilerin takipçileri arasından rastgele hesaplar seçilerek ortaya çıkarılır. Yani karşınıza çıkan bu listeler, profil sayfalarını görüntüleyen asıl hesaplar değildir. Belirtildiği gibi profile bakan kişilerin yer aldığı kişilerin bir listesini görmek de mümkün değildir.