Teknoloji Instagram'da Mavi Tik Nasıl Alınır? Instagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Instagram'da Mavi Tik Nasıl Alınır? Instagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

17.05.2021 - 04:45 | Son Güncellenme:

Instagram günümüzde en sık kullanılan sosyal medya uygulamalarından biridir. Burada kullanıcılar mavi tik nasıl alınır merak etmektedir. Bunun yanında hızlı bir şekilde mavi tik nasıl alınır bu da merak edilmektedir. Instagramda mavi tik nasıl alınır? Instagram mavi tik başvurusu nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Instagramda Mavi Tik Nasıl Alınır Instagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır

Mavi tik uygulaması genellikle gerçek hesaplara ve tanınmış kişilere verilmektedir. Aslında bu bir onay simgesi olarak da bilinmektedir. İlk başlarda Instagram bu tiki kendir kriterlerine göre vermekteydi. Ancak artık bunun için başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Instagramda Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram hesap onaylama işlemi oldukça önemlidir. Çünkü bu sayede kişilerin haklarını koruma ve telif altına alınma işlemi yapılmış olur. Hesabın onaylanması durumunda kullanıcı adının bulunduğu yerde mavi tik işareti yer alır.

Hesap doğrulama işleminin gerçekleşmesi için Ayarlar bölümüne gelinir. Buradan Doğrulama İste yerine basılır. Sonrasında ad ve soy ad girilir ve kimlik belgesi bilgileri girilir.

Instagram hesabınızın mavi tik alabilmesi için bir takım kriterler bulunmaktadır. Bunun için hesabın etkileşiminin yüksek olması gerekmektedir. Bunun dışında İnstagram dışındaki platformlarda takipçilerinizin sizden bahsetmesi mavi tik alabilmeniz için bir avantaj konumundadır.

Ayarlar bölümünde doğrulama butonu yoksa buradan destek bölümünden sorun bildir kısmına gelerek görüş bildire tıklayın. Sonrasında özelliği seç bölümünden profil kısmına tıklamanız gerekmektedir.

Instagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mavi tik almak için öncelikle ayarlar bölümüne gelmeniz gerekir. Sonrasında doğrulama talebinde bulunmanız gerekmektedir. Ünlüler, tanınmış kişiler ya da şirketler mavi tik almak için başvuruda bulunabilirler.

Mavi tik olan hesaplar resmi hesap anlamına gelmektedir. Bunun yanında sadece Instagram değil farklı sosyal medya uygulamalarında da doğrulama rozetleri bulunmaktadır. Instagram hesabınızı onaylamadığı bir durumda farklı yöntemler ile mavi tik alma işlemi yapılabilmektedir.