Teknoloji Instagram'da video süresi artık 60 saniye!

Instagram'da video süresi artık 60 saniye!

30.03.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

Instagram durmadan yenilik getirmeye devam ediyor. Son zamanlara Instagram yenilikleri tepki almıştı ama bu seferki yenilik beğeni aldı. Artık Instagram'da tam 1 dakikalık videolar yüklenebilir.

Instagramda video süresi artık 60 saniye

Yaptığı bazı güncellemelerle kullanıcılarının geçtiğimiz hafta kafasını fena karıştıran Instagram, yeni bir özelliğini daha hizmete sundu.

Haberin Devamı

INSTAGRAM VİDEOLARI ARTIK 60 SANİYE

Artık Instagram’a 15 değil 60 saniyelik videolar kaydedilebilecek. En son yaptığı güncellemeyle tepkileri üzerinde çeken Instagram bu yenilikten geçici olarak geri adım atmıştı. Instagram ana sayfadaki resimlerin sırasının algoritmik olarak değişeceği haberi kullanıcıları öyle bir kızdırmıştı ki, tepkiden ders alan Instagram geri adım atmak zorunda kaldı. Bu sefer belki de biraz şirinlik olsun diye Instagram kullanıcılarına 45 saniye daha uzun yani 60 saniyeye kadar video yükleme özelliği sunuyor. Bu özellik dün Instagram kullanıcılarına bir güncellemeyle gönderilmeye başlandı bile.

Aslında bu durum çok yeni bir özelliği işaret etmiyor. Instagram kısa bir süre önce bu özelliği reklam verenlere tanımıştı. Bu test sürüşünden reklam verenler çok memnun kalmışlardı. 60 saniyelik videoları ilk önce reklam verenlerle deneyen Instagram, bu güncellemesinden yine reklam verenlerin faydalanmasını hedefliyor elbette.

Haberin Devamı

INSTAGRAM YENİ GÜNCELLEMESİ OLAY YARATMIŞTI

Popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram'ın bir süredir planladığı yenilikler ortalıkta dolaşmaya başladıkça, birçok kullanıcı da bunları giderek büyüyen bir öfkeyle karşılıyor. Uygulama geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir duyuruyla, kullanıcıların daha fazla önemseyeceklerini düşündüğü gönderilere daha yüksek bir öncelik veren yeni bir algoritmaya dair planlarını paylaşmıştı. En yeni gönderileri en yukarıda göstermek yerine, en çok ilgi çekenlere daha yukarıda yer vermeyi amaçlayan uygulama bu kararıyla Facebook benzeri bir platforma dönüşeceği gerekçesiyle olumsuz eleştiriler almıştı.

Instagram, bu kızgın kullanıcıları belki biraz yatıştırabilecek bir açıklama yaparak, söz konusu yeniliğin kullanıma sunulmadan önce haftalar ya da hatta aylarca test edileceğini belirtti. Halihazırda bu test gruplarının oldukça küçük çaplı olduğunu belirten yetkililer, genel bir değişiklik yapılırsa bunun önceden bütün Instagram topluluğuna duyurulacağını ifade etti.

Diğer yandan, platform üzerinde #turnmeon hashtag'iyle şimdiden bu algoritma yerine farklı bir çözüm isteyenler tarafından kampanya başlatıldı bile. Kullanıcılar kendi takipçilerinden anlık bildirim özelliğini aktive etmelerini ve böylece bir kullanıcı her gönderi paylaştığında takipçilerin bundan haberdar olunmasını savunuyor.