Teknoloji Instagram’ın Hikayeler kısmındaki ‘yukarı kaydır’ özelliği tarihe gömülüyor

Instagram’ın Hikayeler kısmındaki ‘yukarı kaydır’ özelliği tarihe gömülüyor

24.08.2021 - 11:05 | Son Güncellenme:

Instagram’da popüler bir özellik olarak bizleri karşılaşan hikayelerin bir uzantısı olarak ‘yukarı kaydır’ özelliği belirli kişilerin kullanımına açıktı. Herkesin kullanamadığı bu özellik yeni alınan bir karar ile tamamen kaldırılıyor. Onun yerine yeni bir özellik eklenecek.

Instagram’ın Hikayeler kısmındaki ‘yukarı kaydır’ özelliği tarihe gömülüyor

Instagram Hikayeler özelliğinin vazgeçilmez bir parçası olan yukarı kaydır özelliği, sadece 10 bin takipçi ve üstü kişilerin kullanabildiği bir özellik. Öte yandan Facebook’un sahip olduğu Instagram bu özelliğini ‘güncelliyor’ zira tamamen kaldırmak yerine bu özelliği farklı olarak sunacak.

Haberin Devamı

30 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN KULLANIMA AÇILIYOR

Uygulamada artık yukarı kaydır yerine etiketler kullanılarak, kullanıcıların bu etiketlere tıklaması sağlanmış olacak. Geçen aylarda başlayan testlerin artık 30 Ağustos tarihi itibarıyla nihayete ereceği ve son kullanıcıya ulaşacağı ortaya çıktı.

Kullanıcılar bu yeni özellikle beraber paylaştıkları Hikayeler’e standart bir Instagram etiketi üzerinden bağlantı ekleyebilecek. Takipçilerin de bu çıkartma üzerinden eklenen bağlantıya uygulamadan çıkış yapmadan gidebilmesine olanak sağlanmış olacak.