Teknoloji Intel, 28 çekirdek işlemci sözünü verdi!

Intel, 28 çekirdek işlemci sözünü verdi!

06.06.2018 - 10:39 | Son Güncellenme:

Yonga üreticisi Tayvan'da düzenlenen Computex 2018'de PC'ler için tasarladığı 28 çekirdekli işlemci hakkında bilgiler aktardı. 28 çekirdekli işlemcinin ipuçlarını veren yonga üreticisi, bu yılın sonuna doğru işlemcinin piyasaya sunulacağını açıkladı.

Intel, 28 çekirdek işlemci sözünü verdi

Intel şirketi adına konuşan bir yetkili, Tayvan'da düzenlenen Computex 2018'de Intel'in yeni işlemcisi hakkında bilgiler verdi. Intel'in hali hazırda 18 olan çekirdek işlemcisinin yıl sonunda 28 çekirdekli olacağını söyledi. Ayrıca 5Ghz çalışma frekansına sahip olduğunu aktardı.Intel, bir Cinebench sonucu da gösterdi ki, 7334 puan tek işlemcili PC için oldukça etkileyici görünüyor.

Haberin Devamı

Intel, bu işlemciyi gerçek bir ürüne dönüştürmenin sözünü verdi. Eğer bunu gerçekleştirirse, söz konusu işlemci iş istasyonlarında, belki de bireysel tüketicilere özel PC’lerde yer alacaktır.

Masaüstünde beklentiyi karşılaması beklenen 28 çekirdekli yeni işlemcinin mimarisini Skylake temel alıyor. Zar alanı ise yaklaşık 700 milimetre kare kadar. Ayrıca Intel, çok çekirdekli işlemci rekabetinde AMD’nin daha da önüne geçmesi bekleniyor.

AMD’nin Threadripper yongaları 16 çekirdek ve 32 yürütme birimi barındırıyor. Üstelik Intel’in elinde 18 çekirdekli Core i9 Extreme işlemci de bulunuyor.

Intel'in 18 çekirdekli işlemcisi 1999 dolarlık fiyata sahip. Buna göre 28 çekirdekli işlemcinin 2000 doların çok üstünde bir fiyata sahip olması bekleniyor.