Teknoloji Intel HTC Vive İçin Algılayıcı Geliştirdi

Intel HTC Vive İçin Algılayıcı Geliştirdi

04.08.2016 - 17:14 | Son Güncellenme:

Öyle görünüyor ki önümüzdeki haftalarda Intel tarafından düzenlenecek olan geliştirici konferansının merkezini sanal gerçeklik teknolojileri oluşturacak.

Intel HTC Vive İçin Algılayıcı Geliştirdi

Intel sanal gerçeklik ekibinde bir mühendis olan Dimitri Diakopoulos bir tweetde üzerinde 6 kamera boşluğu olan bir HTC Vive donanımı fotoğrafı yayınladı. Bu donanım el takibini ya da benzer bir özelliği daha tutarlı hale getiriyor olabilir.

Haberin Devamı

Diakapoulos, Twitter üzerinden bu cihazın bir derinlik algılayıcısı olduğunu ve henüz prototip aşamasında olduğunu duyurdu. UploadVR ile yaptığı konuşmalarda ise donanımın kullanıcının etrafını algıladığını ve Fallout 4 oynarken evdeki kedinin üzerine basmamasını sağladığını dile getirdi.

HTC Vive’ın üzerinde zaten bu işe yarayan bir ön kamera mevcut. Ancak teorik olarak bu yeni geliştirilen donanım ön kamerayı geliştirmeyi ve daha hassas hale gelmesini sağlıyor. Prototip ile ilgili daha geniş bilgiyi ve detayları, Intel’in HTC Vive için olan ve genel sanal gerçeklik planlarını 16 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan geliştirici konferansında görebileceğiz.