Teknoloji iOS 11 sızıntısı iPhone'un yeni Face ID korumasını açığa çıkardı

iOS 11 sızıntısı iPhone'un yeni Face ID korumasını açığa çıkardı

11.09.2017 - 13:21 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Golden Master adıyla iOS 11'e gelen güncelleme, başta Face ID sisteminin çalışması için düzenlenen arayüz ekranı olmak üzere yeni iPhone'lar hakkında bilinen çoğu özellikleri ortaya çıkardı.

iOS 11 sızıntısı iPhoneun yeni Face ID korumasını açığa çıkardı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone 8 için artık geri sayım başladı. Apple, tarafından 12 Eylül tarihinde tanıtılacak olan iPhone 8 için vatandaşlar şimdiden Türkiye fiyatını merak etmeye başladı. iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatını sizlere daha önce aktarmıştık. Şimdiyse Golden Master adıyla iOS 11’e gelen güncelleme, yeni iPhone'lar hakkında çoğu özellikleri ortaya çıkardı.

Brezilya merkezli bir iOS geliştiricisi, ilk sızıntının ardından birkaç tane ekran görüntüsü ve videoyu Twitter'da yayınladı. Mesajlar iPhone'un yeni Face ID kimlik doğrulamasını ayarlama sürecini gösteriyor gibi.

Face ID, Face Lock (iPhone kilidini açma), Apple Pay(ödeme), Safari'de otomatik doldurma gibi pek çok alanda hizmet verecek. Videoda, ilk kez kayıt için yüzünüzü kameranın önüne yerleştirdiğinizde Face ID kimlik doğrulama ekranı olabileceğini görüyoruz.

Haberin Devamı

Elbette bunların hiçbiri Apple tarafından doğrulanmadı. Ancak gösterilenler ve ayarlar ekranları, Cumartesi günkü sızıntı bilgileriyle eşleştirildiğinde oldukça inandırıcı.

Apple CEO'su Tim Cook, her şeyi yarın yeni Steve Jobs tiyatrosunda sahnesine çıkıp aktardığında emin olacağız.

Peki, sizce Touch ID’nin yerini alacak Face ID başarılı olabilecek mi ya da nasıl bir başarı gösterecek?