Teknoloji İOS 9.3.2 güncellemesi neden geri çekildi?

İOS 9.3.2 güncellemesi neden geri çekildi?

23.05.2016 - 12:19 | Son Güncellenme:

İOS 9.3.2 güncellemesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Apple, bazı kullanıcıların cihazlarını bozduğu iddia edilen iOS 9.3.2 güncellemesini geri çekti. "Apple, iOS 9.3.2 güncellemesini neden geri çekti?" sorusuna yanıt arayan iOS kullanıcıları tüm merak edilerleri haberimizde bulabilirler...

İOS 9.3.2 güncellemesi neden geri çekildi

Apple'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 9.3.2 güncellemesinin, iPad Pro 9.7 kullanıcıları için nasıl bir kabusa dönüştüğü sosyal medyada sıklıkla dile getirilmişti. İddialara göre, iOS 9.3.2, iPad Pro'larda çökmeler yaşanmasına neden oluyordu. Yaşanan sorunların ardından Apple ani bir kararla, sadece iPad Pro 9.7 için güncellemeyi geri çekti.

Apple, sorunun ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada, çok az sayıda iPad Pro 9.7'nin durumdan etkilendiğini söylemiş, konuyla ilgilendiğini belirtmişti. Ancak görünüşe göre sorun Apple'ın sandığından daha zor çözülecek.

Bu olay, Apple'ın bir iOS güncellemesini geri çektiği ilk olay değil. iOS 9.3 yayınlandığında da iPad 2 kullanıcıları aktivasyon problemleri ile karşı karşıya kalmıştı ve Apple, güncellemeyi geri çekmişti.

Apple geçtiğimiz gün yayınladığı iOS 9.3.2 güncellemesiyle birlikte sistemdeki bazı hataları giderse de, güncelleme 9.7 inçlik iPad Pro kullanıcıları için daha büyük bir sorunu beraberinde getirdi.

iOS 9.3.2 güncellemesini yükleyen bazı 9.7 inç iPad Pro kullanıcıları tabletlerinin çöktüğünü rapor ederken, sorunun tabletin iTunes eşleştirilmesiyle de çözüme kavuşmadığı bildirildi. iTunes üzerinden tableti sıfırlamaya çalışan kullanıcılar Hata 56 ile karşı karşıya kaldı.

Hata 56, Apple verilerine göre donanım kaynaklı bir sorun. Bu gelişme kullanıcılar arasında paniğe neden olurken, benzer sorunu yaşayan kullanıcıların en yakın Apple Store’a ya da Apple Destek servisine başvurması ilk gelen uyarılar oldu.
Apple, iPad Pro için yeni güncelleme hazırlıyor

Hatanın güncelleme sonrası baş göstermesi ise yazılım kaynaklı olduğu ihtimalini güçlü kılıyor. Bu noktada gözler Apple cephesinden gelecek açıklamaya çevrildi. 9.7 inç iPad Pro kullanıcıları sorunla boğuşadursun Apple cephesinden konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

iOS 9.3.2 güncellemesini 9.7 inçlik iPad Pro için askıya alan Apple, güncelleme sonrası az sayıda iPad Pro tabletin sorunla karşılaştığını doğruluyor.

Şirket ayrıca hatanın çözümü üzerinde çalıştığını ve sorun tespit edilir edilmez anında yeni bir güncellemenin yayınlanacağı bilgisini veriyor. Apple ek olarak sorunla karşılaşan kullanıcıların Apple Destek servisine başvurmasını istiyor.

iOS 9.3.2 güncellemesinin ardından cihazı kullanılmaz hale getiren Hata 56 sadece 9.7 inçlik iPad Pro modellerde tespit edildi. Söz konusu sorun 12.9 inçlik iPad Pro’yu ise etkilemiyor.