Teknoloji iPhone 7 Plus son dakika gelişmeleri neler?

iPhone 7 Plus son dakika gelişmeleri neler?

20.06.2016 - 12:43 | Son Güncellenme:

Merak ile beklenen İphone 7 ne zaman çıkacak merak konusu. iPhone 7 gündemin ilk sıralarında yer almayı sürdürüyor. Eylül ayında tanıtılacak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cephesinden gelen son dakika gelişmeleri neler?

iPhone 7 Plus son dakika gelişmeleri neler

Apple’ın kapalı kapılar ardında geliştirmekte olduğu iPhone 7 amiral gemi modeli ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Uzun bir süredir hakkında ortaya çıkan iddialar ile birlikte gündeme gelmekte olan iPhone 7, bu kez çok daha büyük bir bilgi ile birlikte haber konusu olmuş bulunmakta. Apple’ın elinde bulundurduğu en büyük kozlardan biri olarak görülen telefon ailesi, iddialara göre en yeni halkası ile birlikte seri üretime geçmiş bulunmakta. Konuyla ilgili firmaya yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre yeni amiral gemi modelinin en tarzda özelliklere sahip olacağına karar veren teknoloji devi Apple, hatta son aşamaya ulaşmış ve cihazın şimdiden üretim aşamasına geçmesine karar vermiş durumda.

Haberin Devamı
Üreticiler İşe Başlamış Durumda

Belirtilenlere göre Apple ile çalışmakta olan ve yeni anlaşmalar çerçevesinde devreye giren üreticiler, şimdiden üretime başlamış durumda. Özellikle iPhone 7 duyurusu sonrasında çok geçmeden satışlara başlamak isteyen Apple, stok sorunu yaşamamak ve dağıtım aşamasını kolay bir şekilde atlatabilmek adına bu kararı vermiş bulunmakta. Bu sayede birçok bölgede stok sorunu yaşanmayacak.

Listede Yeni Bir Versiyon da Var

Sızan bilgilerde yeni bir modelin de adı geçmekte. Buna göre iPhone 7 Plus Premium ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Apple, bu sayede çok daha farklı bir üst düzey cihaza imza atarak hayranlarını şaşırtmayı planlıyor olabilir. Henüz yeni versiyon hakkında detaylı bilgi bulunmuyor.

iPhone 7 Plus son dakika gelişmeleri neler

iPhone 7 cephesinden bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak sektörün güvenilir kaynakları arasında gösterilen Wall Street Journal, iPhone 7 cephesinden elde ettiği istihbaratları kamuoyu ile paylaştı.

Haberin Devamı

Site tarafından yayınlanan rapora göre iPhone 7 selefi iPhone 6s’ten pek de farkı olmayacak. Apple, iPhone için süre gelen iki yılda bir tasarım değişikliği anlayışını ne yazık ki bu yıl uygulayamayacak; zira şirket yeni teknolojilere henüz hazır değil. Apple böylece ilk kez bir tasarım anlayışını üç yıl sürdürmüş olacak.

Aynı ekran, aynı çözünürlük

iPhone 6 ve iPhone 6s modellerinde devam ettiren tasarım anlayışı iPhone 7 ile sürecek. Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ailesinde ekran boyutunu, hatta ekran çözünürlük değerlerini dahi değiştirmeyecek.

iPhone 7’de 4.7 inç 750 x 1334 piksel çözünürlüklü ekran, iPhone 7 Plus’ta ise 5.5 inç Full HD ekrana yer verilecek.

Wall Street Journal kaynaklarına iPhone 7 ailesini iPhone 6s’ten farklı kılan en önemli detay, yeni iPhone’larda kulaklık girişinin kaldırılacak olması gösteriliyor. Benzer iddia kısa süre önce Mac Otakara sitesi tarafından da ortaya atılmış ve siteye göre Apple, iPhone 7 kutu içeriğine Lightning dönüştürücüsü dahil edecek.

WSJ kaynaklarına göre kulaklık girişinin kaldırılacak olması iPhone 7 serisinde daha ince ve suya dayanıklı bir kasanın yer almasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Kaynaklara göre iPhone’da radikal değişimler 2017 yılında sergilenecek. Yeni tasarım, AMOLED ekran, ekrana gömülü parmak izi sensörü (home butonunun kaldırılması) ve çift kamera gibi yeniklerin tümü ya da bir bölümü gelecek yıl tanıtılacak iPhone 7s modellerinde karşımıza çıkacak.