Teknoloji iPhone 7'nin tasarımı nasıl olacak?

iPhone 7'nin tasarımı nasıl olacak?

11.02.2016 - 08:25 | Son Güncellenme:

Apple'ın bu yıl eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 7 ile ilgili en çok merak edilen konular arasında; iPhone 7'lerde çift kamera mı olacak, tasarımı nasıl olacak? sorularının yanıtı netleşmeye başladı. Ayrıntılar haberimizde...

iPhone 7nin tasarımı nasıl olacak

Apple'ın yeni iPhone serisi eylülde geliyor. Ancak tanıtılmadan önce sayısız konsepti internete düşen iPhone'ların bu yıl beklenen sürümü iPhone 7'nin çerçevesiz ve sıradışı bir görüntüye bürünmüş konsepti oldukça dikkat çekici.

Haberin Devamı

Tasarımcı Eduardo Guerrero, iPhone 7’ye ait yeni konsept tasarımını paylaştı. ‘Benzer boyut, daha büyük ekran’ sloganıyla paylaşılan konsept çalışmasında iPhone 7, çerçevesiz bir ekranla karşımıza çıkıyor. Apple’ın tasarım olarak iPhone 6s’ten fazla bir değişikliğe gitmeyeceği söylenen iPhone 7 için Apple fanlarının en büyük beklentisi, ekran çerçevesinin daha az alan kaplaması.

iPhone 7'nin tasarımı böyle mi olacak?

iPhone 7nin tasarımı nasıl olacak

Bu durumu yaptığı konsept çalışmasıyla geniş kitlelere duyurmayı başaran Guerrero, aynı zamanda kablosuz şarj teknolojisinin de iPhone 7’ye çok yakışacağını düşünmüş ki tasarımında buna da yer vermiş.

Ölçüleri 5.51 x 2.63 x 0.25 inç olacak şekilde tasarlanan iPhone 7, ekranın alt kısmında dijital bir Home tuşuna sahip. Yeni 64-bit mimarili AX işlemci ve iOS 10 işletim sisteminin olduğu görülen iPhone 7’de, önceki modellerde olduğu gibi 16 / 64 ve 128 GB dahili hafıza seçenekleri bulunuyor.

iPhone 7'nin arka yüzünde çift kamera mı olacak?

Apple'ın bu yıl eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 7'nin arka yüzünde çift kamera yer alacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

iPhone 6'dan sonra gelen iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinde, kamera konusundaki inadından vazgeçen ve kullanıcılarını 8 megapiksel üstü çözünürlükle tanıştıran Apple, iPhone 7'de de bunu sürdürecek mi? Şu an iPhone 7 ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri bu. Zira KGI Securities Analisti Ming-Chi Kuo'nun düşüncesine göre Apple, bu kez de çift kameraya sıcak bakıyor.

Ming-Chi Kuo, iPhone 7'den ziyade iPhone 7 Plus modeli için çift kamera desteği olabileceğini düşünüyor. Bu sayede daha yüksek çözünürlükte fotoğraf kalitesi ve buna ilave olarak daha yüksek zum değeri gelecek. Kuo'nun söylemleri aslında, Apple'ın çift kameralı bir iPhone hazırlayacağına ilişkin ilk bilgiler değil. Bu konuda iPhone 6S ve iPhone 6S Plus için de söylentiler ortaya atılmıştı.

iPhone 7'de çift kamera görür müyüz bilinmez. Fakat eğer olur da Apple çift kameraya geçmeye karar verirse, muhtemelen bunlardan biri optik imaj sabitleme (OIS) ile gelecekken, bir diğeri ise alan derinliğini ölçecek.