Apple iPhone 8 eski iPhone'larla karşılaştırılsa nasıl görünürdü?

iPhone 8 eski iPhone'larla karşılaştırılsa nasıl görünürdü?

07.09.2017 - 16:14 | Son Güncellenme:

iPhone 8'in çıkmasına yalnızca birkaç gün kaldı. Peki Apple'ın kısa süre sonra duyuracağı iPhone 8'in eski iPhone modelleriyle karşılaştırıldığında nasıl görüneceğini hiç merak ettiniz mi?

iPhone 8 eski iPhonelarla karşılaştırılsa nasıl görünürdü

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iPhone 8'i 12 Eylül Salı günü Türkiye saati ile 20.00'de Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda tanıtacak. Etkinlikte Apple'ın iPhone 8'in dışında iPhone 7s, iPhone 7s Plus, LTE özellikli Apple Watch ve 4K Apple TV'yi de tanıtması bekleniyor. Peki iPhone 8'in eski iPhone'lar yanında nasıl görüneceğini hiç merak ettiniz mi? iPhone 8 ya da iPhone X'in gövdesi ve ekranı ne kadar farklı?

En başta iPhone 8'in 5.8 inçlik OLED ekranla gelecek. Ön ile arkada cam paneller kullanılacak ve aralarında metalik bir şasi yer alacak. Oldukça sağlam olacağı söylenebilir.

iPhone 8'de fiziksel Home butonu da kaldırılıp yerine sanal bir Touch ID yerleştirilecek. Söylenenlere göre iPhone 8'in sanal ana ekran tuşu kullanıcı tarafından boyutlandırılabilecek ve uygulama içerisinde kendisini otomatik olarak gizleyebilecek. Bu tuş yine ön kısmında ama ekranın altına gömülü olacak.

Haberin Devamı

iPhone 4'ün tamamı camlı tasarımı yüksek bir nokta olduğundan, son on yılda artan elbette başka kilometre taşları da var. iPhone 5 çok güzel bir telefondu ve daha sonra, tümü alüminyum gövdeli iPhone 6'nın piyasaya sürülmesiyle birlikte daha büyük ekranlara sahip olduk. Ancak bu bile tümüyle camla kaplı iPhone X gibi görünmüyor. 2018 büyük akıllı telefon için en iyi yıl oldu, Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 ekranlaryla akllı telefon pazarında yeni bir çağın kapısın araladı.

iPhone X belki de bu zamana kadar ki en büyük iPhone olacak. Onu önceki iPhone'larla karşılaştırdığımızda gerçekten ne kadar ilerlendiğini görebiliyoruz. Hatta iPhone'un 20. yıldönümünde nasıl görüneceğini düşündükçe heyecanlanmamak elde değil.