Teknoloji iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

28.11.2017 - 13:12 | Son Güncellenme:

Apple'ın Home butonundan vazgeçmeye hazır olmayanlar için en iyi seçeneği olan iPhone 8 Plus modelini inceledik. Yeni bir iPhone satın alma konusunda hala kararsız mısınız? Eliniz cebinize gidiyor ama aklınızda hala soru işaretleri mi var? iPhone X ve iPhone 8 Plus arasında kararsız mı kalıyorsunuz? Bu soruların cevabını ve daha fazlasını incelememizde bulabilirsiniz.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kimsenin iPhone 8 ve 8 Plus'ı önemsemediği düşünülüyor. Hatta iPhone 8’in beklenen ilgiyi görmediği, iPhone 7 ve 7 Plus’ın yeni cihazlardan daha fazla sattığı söylendi. Bu analizlerin doğruluğunu onaylayamam, ancak doğruysa da işler bir süre sonra değişecek.

Apple, mobil alanda tasarım hatlarının değiştiğini hissetti ve buna karşılık iPhone X'i hazırladı. Ancak, geçişi daha az rahatsız edici hale getirmek için, iPhone 8 ve 8 Plus'ı da piyasaya sürdü.

Eylül ayında yeni iPhone'larını satın alan kullanıcılar mcihazlarına erkenden adapte oldular. Diğerleriyse iPhone X’ibekliyor. iPhone 8 veya 8 Plus, 7’nin ardındanbüyük bir yükseltme gibi gelmiyor olabilir ama iPhone X’e kıyasla daha ucuz.

Yeni iPhone’lar, çoğunlukla insanların beklediği şekilde çalışan tanıdık görünümlü telefonlar. Fakat bu, yeniliklerden yoksun oldukları anlamına gelmiyor.

Haberin Devamı

Tüm iPhone'ların yakında iPhone X'e benzeyeceğinden şüpheleniyorum. iPhone 8 ve 8 Plus, Apple'ın geleceğe bakışını kolaylaştırmak isteyen insanlar için ustalıkla kurgulanmış, yüksek performanslı cihazlar. Kim bilir belki de bunlar Apple'ın yaptığı son geleneksel iPhone’lar da olabilir.

Tekrar etmek gerekirse iPhone 8 Plus, daha büyük boyutları, daha iyi pil ömrü (günlük kullanımda) ve daha iyi kameraları hariç, iPhone 8 ile aynı temel özelliklere sahip. 2017 model iPhone 8 Plus’ın ayrıntılarına derinlemesine dalmak istiyorsanız incelememize göz atabilirsiniz.

TASARIM

iPhone 8 Plus'ın tasarımı hem hayal kırıklığı hem de büyüleyici. Nasıl mı? Dördüncü kez aynı tasarımla karşı karşıyayız. iPhone 6, 6S, 7 ve 8.Bunlar Apple'ın cep telefonları için aynı tasarımla uğraştığını gösteriyor. iPhone X hariç tabii.

Üç yıl önce de aynı tasarım hatlarının olduğunu düşünürsek iPhone 8 ailesi yeni Android cihazların gerisinde kalıyor. iPhone 7 ile aynı tasarım hatlarını taşıyor ancak önemli bir farkla, kablosuz şarj teknolojisini destekleyen yeni bir cam sırt var. Apple bunun bir iPhone’da şimdiye kadarki en dayanıklı cam olduğunu ve "yüzde 50 daha fazla güçlendirme tabakası" bulunduğunu belirtti. Ancak, beton üzerine düşüşten sağ çıkabilir mi bunu bilmiyoruz. Bu yüzden telefonu bir kılıfla korumak akıllıca olabilir.Çok daha çılgınca olan şey cam olmasına rağmen elinizden düşecekmiş gibi hissettirmiyor.

Haberin Devamı

iPhone 7 Plus ile karşılaştırıldığında görsel açıdan gerçekten daha farklıve daha lüks bir etki yaratıyor. Altın renge kıyasla gümüş ve uzay gri renkleri aynı görsel özelliklere sahip değil.Ancak elde hala farklı hissettiriyorlar.

Diğer farklılıklar küçük. Şu anda daha az renk seçeneği var: altın, gümüş ve uzay grisi. Elveda pembe ve jet siyahı. Gümüş ve uzay grisi modeller, gümüş ve siyah iPhone 7 Plus cihazlarına benziyor.Ancak altın biraz daha şampanya altın rengine dönük. Arka kısmın kremalı, pembemsi bir tonu var. Uzaysınıfıalüminyum kenarları daha koyu bir altın renkte. Şüphesiz oldukça zarif.

Bu şıklığa ek olarak, üst ve altta görülebilir şekilde dışarı yerine, yana doğru hareket ettirilen anten bantları bulunuyor. Yine arka kısımda Apple logosu ve çift kamera modülü ile flaş var. Hatta ikonik "Kaliforniya'da Apple tarafından tasarlanmıştır"yazısı da kaldırılmış.

Haberin Devamı

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

Ne yazık ki, kamera çerçevelerihala dışarı taşıyor. Çoğu amiral gemisi Android telefonda bu dışarı çıkık kamera olayını aşıldı. Neden Apple da aynı şeyi yapmadı? iPhone X’dede aynı durum söz konusu. Arka kısımla aynı hizada olduklarında kameralar daha iyi görünüyor. Öte yandan telefonu düz bir yüzeye koyduğunuzda çizilmelere karşı daha fazla huzurlu oluyoruz.

iPhone 8 Plus (202 gram), iPhone 7 Plus’dan (188 gram) daha ağır ancak kötü bir şekilde değil. Cam sırtı da oldukça yumuşak. Jet siyah renk iPhone'tan geliyorsanız pek fazla bir fark hissetmeyeceksiniz.

Her zamanki gibi sol taraftases tuşları ve ses kapatma düğmesini, sağ kenarda ise güç düğmesini bulacaksınız. Yine basınca duyarlı Home düğmesi ön tarafta (bir Home düğmesi olan son iPhone olabilir) oturuyor. Hoparlörlerle lightning girişi alt kenardan uzanıyor. Ne yazık ki, yine kulaklık girişi yok. Kutudadan 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü çıkıyor merak etmeyin. iPhone 8 Plus bir kez daha IP67 ile toz ve suya dayanıklı olduğundan, 30 dakika boyunca 1 metreye kadar su altında kalabilirsiniz. Samsung'un akıllı telefonlarda olduğu gibi gelişmiş bir IP68 su direnci görmek isterdik ama IP67 de çoğu durumda fazlasıyla yeterli.

Haberin Devamı

Her ne kadar beniPhone 8 Plus’ın arka kısmına hayran kalsam da tasarım bizleri zamanda yolculuğa çıkartıyor. iPhone X uctan uca ve çerçevesiz ekranıyla Samsung'un Galaxy S8 veya Note 8 ile LG V30 modellerine rakip olacak. Peki iPhone 8 ve 8 Plus? Ekran, telefonun tasarımında tatsız görünen kenarlarla çevrili. iPhone X bu alanda daha iyi bir örnek. 4.7 inçlik iPhone 8'den biraz daha büyük ancak 5.8 inç ekrana sahip. Daha küçük bir çerçevede 5.5inç iPhone 8 Plus'dan daha büyük bir ekran satın alıyorsunuz.

iPhone 8 Plus’ta telefonun üst kısmına tek elle erişmek biraz zor.Erişilebilirliği artırmak adına arabirimi aşağı indirmek için Home düğmesine hafifçe iki kez dokunabilirsiniz.

Günün sonunda, iPhone 8 Plus hala satın alınabilecek en iyi iPhone’lardan. iPhone X'in özellikleriyle ilgilenmiyor ve fiyatı size fazla geliyorsa iPhone 8 Plus size iyi gelebilir. Çünkü son birkaç iPhone'a inanılmaz benzemekte. Ancak X ile de Apple'ın yeni nesil tasarım ve özellikleri için para ödeyeceğinizi unutmayın.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

EKRAN

iPhone 8 Plus’ın ekranı iPhone 7 Plus'dan farklı değil. 1920 × 1080 piksel çözünürlükte (inç başına 401 piksel) 5.5 inç LCD IPS ekranla karşı karşıyayız. Doğrudan güneş ışığında kolaylıkla izlenebilmesi için inanılmaz derecede parlak; her zaman olduğu gibirenkler doğru ve bakış açılarında sıkıntı yok. Yan taraftan baktığınızda, ekran bir kağıt sayfası gibi görünüyor. Diğer akıllı telefonlar kadar göz kamaştırmıyor. Bu ekranla dikkat çekmeniz olası ve kullanması kesinlikle zevkli.

Bununla birlikte, yeniliklerden ilki True Tone teknolojisi. iPad Pro’da da bulunan True Tone özelliği, daha doğal ve doğru bir görüntüleme için ekranın beyaz dengesini, etrafınızdaki ışığa uyum sağlayacak şekilde dinamik olarak ayarlıyor.Örneğin, her şeyin sarı renkte olduğu akkor aydınlatmada ekran, daha sıcak bir tona geçiyor. Fark etmek zor olabilir, ancak gözlerinizin ekrana uyum sağlamasını kolaylaştırıyor.

Stereo hoparlörler de geliştirildi. iPhone 7 Plus'dan (yaklaşık olarak yüzde 25 kadar) daha yüksek ses çıkarıyorlar.Daha zengin ses sizleri bekliyor.

Bunlar, geçtiğimiz yılki telefona kıyasla ufak iyileştirmeler olabilir. Ancak ekran şimdi çevrenize biraz daha uyarlanabilir ve hoparlörlerle müzik çalarken biraz daha iyi bir dinleme deneyimine sahip olacaksınız.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

PERFORMANS

Apple'ın rekabeti kızıştırdığı diğer bir kategori performans. Apple'ın işlemcileri, Qualcomm veya Samsung'dan daha iyi bir performans sergiliyor. iPhone 8, 8 Plus ve X'de ise A11 Bionic işlemci kullanılıyor.

Geekbench testinde altı çekirdekli A11 Bionic işlemcili iPhone 8 Plus tek çekirdekten 4238, çok çekirdekli testten ise 10453 puan aldı. Karşılaştırma için Galaxy S8+, tek çekirdekten 2015, çok çekirdek testinden ise 6530 puan almıştı. AnTuTu testinden ise iPhone 8 Plus 222.262 puan aldı. S8+'ımızın AnTuTu puanı 166.640. Yani iPhone’un daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Karşılaştırma testlerini bir yana bıraktığımızda iPhone 8 Plus gerçek hayatta bizlere neler sunuyor? iOS işletim sistemi her zamanki gibi akıcı hareket ediyor, uygulamalar inanılmaz derecede hızlı şekilde açılıyor ve kaydırma işlemi oldukça yumuşakça.

Apple, bu performans artışının makine öğrenimi ve yapay zeka için de kullanışlı olacağını söyledi. Çünkü A11 Bionic işlemcinin gerçek gücünü gösterdiği diğer yolda artırılmış gerçeklik.

Apple, AR'yi kitlelere, iPhone 8 ile değil iOS 11 ile birlikte sundu. ARKit , geliştiricilerin iPhone kameranızla zenginleştirilmiş özellikler sunmak için kullanabilecekleri yeni alan.

Örneğin, ARKit uygulamalardan biri olan Ikea Place ile Ikea mobilyaların evinize sığıp sığmayacağını görebiliyorsunuz. MeasureKit adlı uygulamayla, kamerayı doğrulttuğunuz objeleri ölçümleyebilirsiniz.

Oyun, A11'in parladığı diğer yerlerden biri. İşlemci Apple tasarımı üç çekirdekli GPU, 3GB RAM ve 256 GB depolama alanıdan destek alıyor. AR oyunları oynamak iPhone 8 Plus’ta harika görünüyor. Her ne olursa olsun herhangi bir performans sorunu ile karşılaşmadım. Her telefonda olduğu gibi yoğun kullanımda telefon ısınıyor.

Yine de, bu AR uygulamalarını ve oyunları kontrol etmek için bir iPhone 8 veya 8 Plus'a ihtiyacınız olmadığını unutmayın. iPhone 7 Plus'ta aynı uygulamalardan birkaçını denedim ve benzer bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Sadece iPhone 5S ve üzeri için mevcut olan iOS 11'i yüklemeniz gerekiyor.

iPhone 8 Plus, Bluetooth 5 ile geliyor. Bu da kulaklık gibi kablosuz cihazlara bağlandığınızda çok daha gelişmiş aralık ve daha hızlı veri aktarımı elde edeceğiniz anlamına geliyor.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

iOS 11

iPhone 8 Plus, iOS 11 ile yüklü olarak geliyor. Bu önemli bir yükseltme gibi gelmese de güncelleme, iOS deneyimini iOS 10'dan daha fazla düzenliyor ve daha fazla özelleştirme seçenekleri ekliyor.

Öncelikle, yeni bir Kontrol Merkezi’niz var. Bunu ve sunduklarını ekranda parmağınızı aşağıdan yukarı doğru hızlıca kaydırınca görebilirsiniz. Aynı zamanda burada görmek istediğiniz uygulamaları Ayarlar/Denetim Merkezi adımlarını takip ederek özelleştirebilirsiniz. Düşük Güç Modu'na hızlıca geçiş yapmayı mı istiyorsunuz? Bitti. True Tone ekranı kapatmak ister misiniz? Parlaklık sürgüsünde 3D Touch'ı kullanın ve kapatın.

Bildirim Merkezi de biraz farklı. Artık bildiriminizi kaldırdığınızda, kilit ekranıyla karşılaşacaksınız. Kameraya erişmek için sola hızlıca kaydırabilir ve Bugün widget'larına erişmek için sağa hızlıca geçebilirsiniz. Bildirimler güne göre ayrılıyor. "X" simgesine biraz şiddetli bastırırsanız tüm bildirimleri silebilirsiniz.

Fotoğraflar ve videolar artık yeni biçimler olan Yüksek Verimli Görüntü Formatı (HEIF) ve Yüksek Verimli Video Kodlaması (HEVC) ile kaydedilebiliyor. Bu formatlar temel olarak JPEG'den çok daha kaliteli olmasa da aynısını sunuyor. Ancak çok daha az yer kaplıyor. 4K video çekmeyi planlıyorsanız oldukça yararlı.

Ayrıca, iOS 11’de en sevdiğimiyileştirmelerden biri olan yeniden tasarlanmış App Store var. Uygulamalar, ipuçları ve sizi geri getirmek için daha birçok şey uygulama mağazasında sizleri bekliyor.

Ayrıca bir sürü küçük ekleme de var. Yenilenen Notlar, tüm belgelerinizi yönetmek içinDosyalar ve araç kullanırken otomatik olarak devreye giren Rahatsız Etme modu gibi özellikler iOS 11'i daha hoş hale getiriyor.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

KAMERA

iPhone 8 Plus, Apple'ın çift kamera sistemini ilk tanıttığı iPhone 7 Plus ile neredeyse aynı kamera özelliklerini taşıyor. İki adet 12 MP arka kamera,bir adet optik görüntü sabitleyiciye sahip geniş açılı (f/1.8 diyafram) ve bir adet telefoto lens (f/2.8 diyafram) içeren mercektenoluşuyor.

Telefoto objektifi bir nesne ve kişinin arkasını bulanıklaştırma veya "bokeh" efekti ekleyen Portre Modu için kullanılıyor. iPhone 8 Plus selefine göre üstünlüğünü Portre Işığı olarak adlandırılan yeni modla ortaya koyuyor.

Portre Işığı’na dalmadan önce, normal kamera deneyimi hakkında konuşayım. iPhone 7 Plus'a kıyasla fotoğraf görünümünü büyük ölçüde değiştiren geliştirilmiş HDR modu kalıcı (artık otomatik olarak açık) olarak var. Hiç gökyüzünün çok beyaz ve aşırı pozlanmış olduğu bir fotoğrafınız var mı? HDR, mükemmel görüntü elde etmek için birden fazla resim çekip bunları bir araya getirerek düzeltiyor. Bu fotoğraflar son derece detaylı ve renk doğruluğu etkileyici. iPhone 7 Plus'tan biraz daha doygunrenkler olsa da hala harika görünüyor.

iPhone 8 Plus, yeterli ışık koşulları altında gayet canlı, detaylı ve parlak fotoğraflar çekiyor. Bu arada fotoğraflar anında yakalanıyor, hareketli nesneleri çekerken de gecikme yaşanmıyor.

Düşük ışıkta gürültü az, selefine göreilerleme kaydedilmiş. 2x optik yakınlaştırma mevcut ve daha önce olduğu kadar yararlı. Görüntü kalitesinden ödün vermeksizin bir fotoğrafabu kadar yakınlaştırma seçeneğine sahip olmaktan mutluluk duyuyorum. Yakalanan ayrıntı miktarına hala şaşırıyorum desem yalan olmaz.

Normal Portre modu da geliştirilmiş. iPhone 8 Plus, nesnelerin kenarlarını algılamakta daha iyi bir iş çıkarıyor ve bulanıklaştırma efekti eskisinden daha doğal görünüyor. Düşük ışıklı ortamlarda hala harika değil,fotoğraflar inanılmaz derecede grenli. Aynı zamanda portre modu ışığın az olduğu yerlerde sıklıkla çalışmıyor.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

Portre modu kendi içinde, doğal ışık, stüdyo ışığı, kontur ışığı, sahne ışığı ve sahne ışığı mono olmak beş farklı ışık efektini sunmak üzere genişliyor. Bunlar birer filtredeğil. Işık oyunu denebilir. Hala çözülmesi gereken bazı sıkıntıları olsa da ışık efektleri Instagram'da popüler olmanın eğlenceli bir yolu.

Efektler, örneğin bazen saç tellerini yakalamakta zorlanıyor ve gözlük takan insanlar üzerinde de işe yaramayabiliyor. Gözlük camının arkası fluya düşmüyor mesela. İyi bir sonuç almak için çekime dikkatlice göz atmalısınız.

Öte yandan bunları kullanmak eğlenceli ve kamerayı daha da keşfetmek istiyorsunuz. Bu arada portre modunda herhangi bir ışık efektiyle çektiğiniz kareyi daha sonra düzenle dediğinizde diğer ışık efektlerini de uygulayabiliyorsunuz. Bu, Bionic işlemcinin de ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyan maddelerden biri.

Portre modu gibi portre aydınlatmaları da düşük ışıkta iyi çalışmıyor. Diğer türlü fotoğraflar grenli çıkıyor ve efektler hiç doğru görünmüyor. Zaten Apple’ın belirttiğine göre de portre ışıklarının iyi sonuç vermesi ve çalışması için nesnenin arka planının renk bakımından değişken olmalı.

Ön kamera 7 MP çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram açıklığı, HDR desteği ve Retina flaş gibi özelliklere sahip. Ön kamera düşük ışıkta bile parlak ve canlı kareler yakalayabiliyor. Full HD video da kaydedebiliyor.

Peki video tarafında durum ne alemde? Sinematik bir görünüm için 1080p 60 fps ya da 4K 60 fps seçeneklerini kullanabilirsiniz. 1080p 30 fps ve 4K 24 ile 30 fps de diğer seçenekleriniz arasında yer alıyor. Bununla birlikte, daha çok neyi sevdin derseniz, yavaş çekim videolarını 1080p çözünürlükte 240 fps çekebiliyorsunuz. Yani olduğundan daha yavaş. Kullanması çok eğlenceli ve sonuçta Full HD. iPhone 8 Plus’ın kamerasıyla saniyede 60 kare hızında yapacağınız çekimlerin DSLR makinelerle yarışabileceğini söyleyebilirim. Detay, manzara vb çekimler için son derece kullanışlı.

Genel olarak, kamera tarafında yapılan güncellemeler iyi. Yeni Portre özelliklerine de tekrardan hoş geldin diyelim o halde.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

PİL

iPhone 8 Plus'ın tamamen cam tasarımı kablosuz şarj etme özelliğine sahip olduğu anlamına geliyor. Gerçekten kablosuz şarj olmuyor. iPhone'unuzu yerleştirdiğiniz şarj yastığının hala bir prize bağlı olması gerekiyor. Apple, Qi adı verilen açık kablosuz şarj standardını kullanıyor. Bunu Android telefonlar bir süredir kullanıyor ve iyi haber şu ki seçebileceğiniz farklı kablosuz şarj yastıklarına sahipsiniz.

Apple 12 Eylül’de duyurduğu AirPower adlı kablosuz şarj matını da kullanabilirsiniz. Bu aksesuar iPhone, Apple Watch ve AirPods’u aynı zamanda şarj etmenizi sağlıyor. Bu üç cihaza da sahipseniz AirPower sizin için daha pratik ve avantajlı bir çözüm.

Kablosuz şarj işlemi, tüm Android telefonlarda olduğu gibi, rahat ve kullanımı kolay. Apple bunu daha öncede cihazlarına ekleyebilirdi.

iPhone 8 Plus (2691 mAh), iPhone 7 Plus’a (2900 mAh) göre daha küçük bir pille gelse de bir günü rahatlıkla çıkartabiliyor. Gün içindeki yaptıklarıma fotoğraf ve video çekme, internetten video izleme ve sosyal medyada takılma ile müzik dinleme dahil. Bütün bunları yapıp akşam eve döndüğümde ise nerdedeyse yüzde 30’a yakın pil ömrüm kalıyordu.

Yüzde 60 parlaklıkta, Wi-Fi üzerinden Netflix’ten dizi izlediğimde iPhone 8 Plus’ın şarjı 1.5 saat gibi bir sürede yüzde 30 azaldı.

Şarj olma hızı standart. Aslında istediğim kadar hızlı değil. 1.5 saatten kısa sürede yüzde 0’dan yüzde 100’e ulaşabiliyor.

Apple, iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a hızlı şarj özelliği eklediğini açıklamıştı. Bu özellik yeni iPhone modellerinin pilini 30 dakikada sadece yüzde 50 şarj edebiliyor.

Ne yazık ki, Apple'ın yeni iPhone'larının kutusundan çıkan adaptörler hızlı şarjı desteklemiyor. Bu, hızlı bir şarj cihazına ayrı yatırım yapmanız gerekeceği anlamına geliyor.

Apple tarafından satılan en ucuz hızlı şarj cihazı, 49 dolarlık MacBook için 29W USB-C güç adaptörü ve USB-C – Lightning kablosuna ihtiyacınız var. Bu iki aksesuarı edindikten sonra iPhone 8 Plus’ınızı yarım saatte yüzde 0’dan yüzde 50 pil doluluk oranına ulaştırabilirsiniz.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)


SONUÇ

iPhone 8 Plus, önceki Plus modellerinden açık ara daha iyi. iPhone X ile karşılaştırıldığında arada kalabilirsiniz ancak iPhone 7 hatta 8’den çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

Ekran, kamera ve işlemci tarafında güzel yükseltmeler var, ama şöyle de bi durum var ki gerçekten de 'vay' dediğiniz bir şey yok. Bir iPhone 7S Plus tadında sanki.

Öte yandan iPhone 8 Plus, iPhone 8 ile aynı güçlü temel bileşenleri paylaşıyor, ancak birkaç özellik küçük kardeşine göre belirgin avantajlar sağlıyor. 12 MP çift arka kamera, kullandığımen iyi özelliklerinden biri. Daha büyük bataryası ise sizi yarı yolda bırakmıyor. Apple'ın şimdiye kadarki en iyi büyük telefonu olduğu halde, biraz uzun vebiraz daha ağır. Çok mu önemli derseniz. Elde hissetmeniz çok zor. Sadece en büyük rakiplerinden bazılarına kıyasla biraz hantal kalıyor.

iPhone 8 Plus yukarıda yazdıklarıma rağmen hala mükemmel bir telefon. Tasarımını, boyutunu ve Home düğmesini -hala- seviyorsanız, bugüne kadar üretilen en iyi Plus boyutlu iPhone modeli olduğunu söyleyebilirim. iPhone X'in neler yapabileceğini ve nasıl hissetterdiğini görmek için de sabırsızlanıyorum. iPhone X'i elde etmek için sanırsam biraz daha fazla harcama yapabilirim.

iPhone X’e 6 bin TL’den fazla vermek istemiyorsunuz iPhone 8 Plus en iyi seçenekleriniz arasında. Apple’ın satın alabileceğiniz en iyi ikinci iPhone modeli iPhone 8 Plus’ın başlangıç fiyatı 4799 TL (64GB). Bizim kullandığımız 256GB’lık model ise 5.599 TL.

iPhone 8 Plus inceleme (VİDEO)

Peki iPhone X yerine neden iPhone 8 alalım?

iPhone 8, satın alabileceğiniz en kompakt modern iPhone.

iPhone 8, 8 Plus, iPhone X’in neredeyse tüm önemli donanımına sahip. A11 Bionic işlemci, kamera, kablosuz ve hızlı şarj, optik görüntü sabitleyici.

Apple'ın mevcut serisini düşündüğümüzde iPhone 8, iPhone SE'nin 2017 sürümü gibi. İkincisi kompakt telefonların hâlâ sevildiğini kanıtladı, bu nedenle iPhone 8 de adil bir paya sahip olmalı.

iPhone X'in yeniden işlenmiş bir kullanıcı arabirimi var. iPhone X ekranındaki çentik yüzünden araç çubuğuna erişmek sadece sağ üst köşeden mümkün oluyor. Böyle uzatılmış bir ekranı (5.8 inç, 19.5: 9 en / boy oranı) mecburen iki elle kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Aynı eski şekil, ancak tüm aksesuarlarınız uygun. iPhone 8, 2014 model iPhone 6 ile aynı tasarımı taşıyor. iPhone 7 ve iPhone 6s’ten biraz daha kalın. 0.2 mm kalınlık, aslında eski aksesuarlarınızın iPhone 8'e uyacağını gösteriyor.

iPhone 8’in arka yüzeyi camdan, bu sayede kablosuz şarj özelliği kullanılabiliyor.

Tabii ki de çift lensli kamerası var ve iPhone X’ten çok daha ucuz.

ARTILARI

  • Kablosuz şarj yararlı
  • Cam sırt güzel hissettiriyor
  • Çift kamera kurulumu güçlü
  • Hızlı performans
  • İyi pil ömrü

EKSİLERİ

  • Eski tasarım hatları
  • Bazı portre modları reklamlardaki gibi düzgün çalışmayabiliyor