Apple iPhone SE 2 ne zaman gelecek ve fiyatı ne kadar olacak?

iPhone SE 2 ne zaman gelecek ve fiyatı ne kadar olacak?

26.01.2018 - 16:19 | Son Güncellenme:

Küçük ve ucuz bir iPhone arayanların iPhone SE 2 modelini bekliyor. Kısa süre sonra geleceği söylenen telefon, bazı kesimler tarafından iPhone X SE 2 olarak adlandırılıyor. iPhone SE 2'nin çıkıi tarihi, fiyatı ve potansiyel yeni özelliklerini sizler için araştırdık.

iPhone SE 2 ne zaman gelecek ve fiyatı ne kadar olacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone SE, 31 Mart 2016'da satışa çıktı ve iPhone 7'nin 2016'da piyasaya sürülmesinden bu yana, Apple'dan doğrudan satın alabileceğiniz 4 inçlik tek iPhone oldu. Aynı zamanda Apple'dan satın alabileceğiniz en ucuz iPhone. Yeni iPhone SE 2, küçük ve ucuz bir iPhone isteyen tüketicilerin aklında ve iddialara göre Mart 2018'de bu cihazı görebiliriz.

Kaynaklar, daha önce Apple'ın 2017 yılında orijinal SE'nin depolama alanı yükseltilmiş iPhone SE 2'yi piyasaya süreceğini ileri sürmüşlerdi. Ancak gerçekleşmedi. Sağlam kaynalara 2018 yılının ilk çeyreğinde iPhone SE 2'yi göreceğiz.

Boyut artışı görebilecek olmasına rağmen, tasarım iPhone X'e benzeyebilir. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone X SE, Face ID, ve ünlü 'çentik' ekran tasarımına sahip olacak ancak panel LCD yerine OLED ve 6.1 inç olacak dedi. Apple'ın ayrıca, 3D Touch'ı bırakarak, tek lensli bir arka kamera ve alüminyum çerçeve kullanarak maliyetleri azaltması bekleniyor.

Haberin Devamı

Orijinal SE'yi üreten Hindistan merkezli şirket Wistron'un, SE 2 için yine sırada olduğu söyleniyor. Şirketin hazırlık aşamasında Bangalore'deki üretim üssünü artırdığı iddia ediliyor.

Donanımın iPhone 7'ninkine benzeyeceği söyleniyor. Teknik özellikler arasında, A10 çip, 2GB RAM, 32GB / 128GB depolama alanı, 12MP/5MP kameralar ve 1700mAh pil olabilir. Daha yeni bir söylenti, pilin Qi teknolojisi ve arka cam paneli sayesinde kablosuz olarak şarj edileceği yönünde.

iPhone SE 2 ne zaman piyasaya sürülecek?

iPhone SE 2'nin 2018 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu Mart ayı olabilir.

iPhone SE 2'nin fiyatı ne kadar?

Kuo, iPhone X SE'nin 649 ila 749 dolar arasında satılacağını ve bunun İngiltere'de 649 ila 749 pound olacağını söyledi.