Teknoloji iPhone SE birçok rakibini geride bırakarak birinciliğe oturdu

iPhone SE birçok rakibini geride bırakarak birinciliğe oturdu

23.05.2017 - 16:15 | Son Güncellenme:

Yıllık Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi'ne (ACSI) göre iPhone SE, birçok modeli geride bırakarak müşterilerin en çok memnun olduğu akıllı telefon seçildi.

iPhone SE birçok rakibini geride bırakarak birinciliğe oturdu

Daha geniş ekranlı akıllı telefonlara geçiş eğilimine karşın iPhone SE, yıllık Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde (ACSI) 100 üzerinden 87 puan alarak diğer tüm akıllı telefonları gerisinde bıraktı. Müşterisini genel anlamda memnun etmeyi başaran cihaz, listede Galaxy S6 Edge+ ve iPhone 7 Plus'ı geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

4 inçlik iPhone SE'nin hemen arkasından 5.7 inçlik Galaxy S6 Edge+ ve 5.5 inçlik iPhone 7 Plus geliyor. Ayrıca listedeki diğer 20 akıllı telefonun ekranlarının hepsi de iPhone SE’den büyük.

iPhone SE birçok rakibini geride bırakarak birinciliğe oturdu

ACSI'nin sonuçları, Mayıs 2016 ile Nisan 2017 arasında ABD'de rastgele seçilen 36.194 müşteriyle yapılan görüşmelere dayanıyor.

Araştırmayı yapan şirket ACSI’nin Genel Müdürü David VanAmburg konuyla ilgili olarak "Son birkaç yıldır, akıllı telefonlar için genel eğilim büyük ekranlara doğru gidiyor. Ancak görünüşe göre tüketiciler, ilki 2013’te çıkan iPhone SE’nin yenilenmesini beklemişler. Çünkü fiyat ve performans açısından daha uygun” dedi.