Teknoloji iPhone X, 2018'in ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefon oldu

iPhone X, 2018'in ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefon oldu

08.06.2018 - 10:07 | Son Güncellenme:

IHS Markit'e göre 2018'in ilk çeyreğinde en çok iPhone X ve iPhone 8 satıldı. Global akıllı telefon sevkiyatı 2018'in ilk çeyreğinde 345.5 milyon üniteye ulaşırken, iPhone X 12.7 milyon adet ile lider model oldu.

iPhone X, 2018in ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefon oldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

IHS Markit, yılın ilk çeyreğinde iPhone X'in 12.7 milyon adet global akıllı telefon sevkiyatında birinci sırada yer aldığını söyledi. iPhone 8, ikinci sırada 8,5 milyon adet ile yer aldı. Bunu Samsung Galaxy Grand Prime Plus, iPhone 8 Plus ve Galaxy S9 Plus takip etti.

IHS Markit'in tüketici cihazları direktörü Jusy Hong, "Apple, uzun yıllardır en çok satılan akıllı telefon modeli olduğu için birinci ve ikinci sırayı aldı. iPhone 7 Plus ve iPhone 7, geçen yılın ilk çeyreğinde birinci ve ikinci sırada yer aldı. Apple ve Samsung geçen yılki gibi aynı sıralamayı korudular. Mevcut modelleri bu yılki en yeni modellerle değiştiriyorlar." dedi.

iPhone X, 2018in ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefon oldu

Ancak, bu yıl Apple için yeni modellerin genel sevkiyat hacmi azaldı. Şirket, 2017 yılının ilk çeyreğinde, iPhone 7 Plus ve iPhone 7'nin 35.6 milyon ünitesini sevk etti. Bu yılın en iyi iki modelinin kombine sevkiyat hacmi 21.2 milyon adede geriledi. Hong, "Apple'ın en yeni model sevkiyat hacmi azalmış olmasına rağmen, şirket ilk çeyrekte, özellikle iPhone 8 serisindeki fiyat artışları ve iPhone X'in süper-premium fiyatı nedeniyle iyi kazançlar sağladı." dedi.

Haberin Devamı

Toplam iPhone satış hacmindeki payını arttırmak için Apple, iPhone X form faktörünü, AMOLED ekranlı iki model de dahil olmak üzere bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenen üç yeni modele taşıyacak. Hong, "Apple, bu yıl yeni modellere mevcut pazar payını daha da artıracak." dedi.

Samsung Galaxy Grand Prime Plus, 8.3 milyon adet ile en çok satan üçüncü model oldu. Bu akıllı telefonu sırasıyla 8 milyon ve 7.4 milyon adet ile iPhone 8 Plus ve Galaxy S9 Plus takip ediyor. Galaxy Grand Prime Plus, 2017 yılında da ikinci en çok satılan akıllı telefon modeli oldu ve bu sene de iyi satmaya devam ediyor. Çinli akıllı telefon üreticileri, küresel akıllı telefon pazar paylarını büyüttüler. Buna rağmen bu sene ilk 10'a girmeyi başaramadı.