Teknoloji iPhone X hızlı şarjla 30 dakikada yüzde kaç şarj edilebilir?

iPhone X hızlı şarjla 30 dakikada yüzde kaç şarj edilebilir?

14.09.2017 - 10:01 | Son Güncellenme:

Apple, geçen gün düzenlediği etkinlikte iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a hızlı şarj özelliği eklediğini açıkladı. Bu özellik yeni iPhone modellerinin pilini 30 dakikada sadece yüzde 50 şarj edebiliyor.

iPhone X hızlı şarjla 30 dakikada yüzde kaç şarj edilebilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin hızlı şarj desteği sunduğunu geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte kullanıcılara aktardı. Hızlı şarj festeği üç iPhone modelini 30 dakikada yalnızca yüzde 50 şarj edebiliyor. Hızlı şarj Android cihazlarda yıllardan beri varlığını sürdürüyor ve Apple'ın sonunda bu özelliği telefonlarına eklemesi güzel. Bu arada bütün cihazlar Qi uyumlu kablosuz şarj aksesuarlarını destekliyor.

Hızlı şarjın telefonlara dahil edilmesi, cihazların genel şarj sürelerini de azaltacak. Ancak fark önemli olmayacak. Bunun nedeni, hızlı şarj olması, öncelikle, batarya çok düşük olduğunda bir cihazı hızlı bir şekilde şarj etmek için çalışıyor. Pil seviyesi belirli bir eşiğe ulaştığında, pil ömrünü uzatmak için cihaz tekrar şarj ediliyor. Bu sayede size zamandan tasarruf ettiriyor.

Haberin Devamı

Ne yazık ki, Apple'ın yeni iPhone'larının kutusundan çıkan adaptörler hızlı şarjı desteklemiyor. Bu, hızlı bir şarj cihazına ayrı yatırım yapmanız gerekeceği anlamına geliyor.

Apple tarafından satılan en ucuz hızlı şarj cihazı, 49 dolarlık MacBook için 29W USB-C güç adaptörü. Bununla birlikte, USB-Power Delivery ile uyumlu bir üçüncü şahıs USB şarj aleti daima satın alabilirsiniz. Aynı hızlı şarj standardı Google tarafından Pixel cihazlarında kullanılıyor ve ayrıca birçok amiral gemisi Android cihazıyla da destekleniyor.

Pil ömrü konusunda ise, iPhone X, iPhone 7’den iki saat daha fazla pil ömrü sunarken, iPhone 8 ve 8 Plus, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile aynı pil ömrünü sunmaya devam ediyor.