Apple iPhone X kullanıcıları telefonlarından memnun mu?

iPhone X kullanıcıları telefonlarından memnun mu?

25.12.2017 - 15:56 | Son Güncellenme:

Strategy Analytics, çevrimiçi perakende sitelerinde iPhone X için yapılan kullanıcı görüşlerini analiz ettiği en yeni raporunu paylaştı. Şirket, iPhone X’in ortalama puanının 5 üzerinden 4.64 olduğunu açıkladı. Araştırma, iPhone X sahiplerinin cihazlarından büyük ölçüde memnun olduğunu gösteriyor.

iPhone X kullanıcıları telefonlarından memnun mu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Strategy Analytics, Face ID ve Animoji’nin insanları iPhone X’e çeken temel unsurlar olduğunu söylüyor. Apple’ın iPhone X’in ön tarafında konumlandırdığı TrueDepth kamera sistemi, güvenlik için Face ID’yi ve artırılmış gerçeklik için Animoji’yi sunuyor. Özellikle Face ID için kullanıcıların yorumları son derece olumlu.

OLED ekran, pil ömrü ve kamera da iPhone X sahipleri için önemli. Ekran ve pil ömrü tarafında kullanıcılar son derece olumlu yorumlar yapıyorlar. Bu çekirdek özellikler için yapılan yorumların yaklaşık yüzde 80’i olumlu. Kamera tarafında kullanıcı memnuniyeti ise son derece yüksek.

İnsanları iPhone X’e çeken son şey ise şaşırtıcı olmayan bir şekilde ekosistem. Marka değeri iPhone X için önemli bir unsur olmaya devam ediyor. Sadık bir müşteri tabanına sahip ve kurulu bir düzene sahip olan Apple ekosisteminde olan kullanıcılar gelecekteki Apple ürünlerini satın almakta ısrarcılar.

Haberin Devamı

Strategy Analytics, iPhone X’i satın alan her yeni kullanıcının daha yüksek puanlandırma yapabileceğini ve zamanla daha fazla olumlu değerlendirmenin geleceğini beklediklerini belirtiyor.

iPhone X'te neredeyse her çekirdek özellik yükseltildi, bu nedenle iPhone tüketicilerinin cihazdan memnun kalacağı düşünülüyor. Fotoğraf makinesinde yapılan güncellemeler de özellikle dikkat çekici. Apple'ın satın aldığı yeniliklere diğer üreticilerin nasıl yanıt vereceklerini görmek ise ilginç olacak.