Teknoloji iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı?

iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı?

04.11.2017 - 15:28 | Son Güncellenme:

Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone X yurt dışında satışa çıktı. Yüzlerce kullanıcı ise yeni iPhone’larını yere düşürüp kırdığı fotoğrafları yayınladığı için bir süredir iPhone X kullanıcıları haber sitelerine giremiyor. Peki iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı?

iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın son akıllı telefon modeli iPhone X'in satışı ülkede başladı. Şirketin ilk iPhone modelinin üzerinden 10 yıl geçmesinin ardından piyasaya sunulan iPhone X'e müşteri talebi yoğun oldu. Yüzlerce kişi dün geceden mağazanın önünde sıraya geçtiklerini belirtirken, müşterilerden bir çoğu geceyi getirdikleri sandalyeler üzerinde veya uyku tulumlarıyla kartonların üzerinde uyuyarak geçirdiklerini dile getirdi.

iPhone X satışa çıkalı 24 saat oldu. Satışa çıkmasıyla birlikte bir sürü olay yaşandı. Çin'de çekilen bir video, sahibinin hırpalanmış bir gümüş iPhone X'i elinde tuttuğunu gösteriyor. Her ne kadar görünüşte hala çalışsa da, ön ve arka bölmelerde çatlaklar var.

Gerçekten akıllı telefonların ömrü bu kadar. Hiç kimsenin henüz sahibi olmadığını düşündüğünüz telefon, yürüyüş yaparken parmaklarınızın arasından basit bir anıyla yok olmuyor mu? Yine de iPhone X'un satışa çıktığı ilk 24 saat düşünüldüğü kadar kötü değildi.

Haberin Devamı

iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı

Binlerce insan yeni el aletlerini almak için günlerce Apple mağazalarının önünde kamp yaptı. Moskova'dan Dubai'ye, Berlin'den New York'a ve hatta Londra'ya kadar olan mağazalarda benzer manzaralar yaşandı. Upuzun kuyruklar. Peki ilk 24 saatte insanlar iPhone X'i satın almak için neler çekti?

iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı


Satın alamadı!

Bazıları ne yazık ki yeni iPhone X'i satın almayı başaramadı. Londra’da yaşayan bir adam, Regent Caddesi üzerindeki Apple Store’a daha erken gelerek ilk sırada yerini aldı. Satış gününden üç gün önce buraya gelerek hakkı kazanmıştı. Peki üç gün boyunca Apple Store’un önünde sıra bekleyen bu adam nasıl oldu da iPhone X'i satın alamadı?

Kuyruğun sonu belli olmadığı için mağazanın açılmasına saatler kala dışarıdaki bekleyenlere bilek bandı takılarak geri dönmeleri için 1 saat zaman verildi. Adam zaman geçirmek için gittiği kumarhanede 60 dakikada iPhone X için olan parasının tamamını kaybetti.

iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı

İkinci sırada olan Marco Pierre White Jr zaten bir telefon hakkına sahip olmasına rağmen telefonlardan birini daha torbaya koydu. iPhone X’e ilk sahip olan ve mağazadan ilk çıkan adam, "Bir numara oldum! Arkadaşımın lanet olası parası yoktu, o yüzden eve döndü." dedi.

Haberin Devamı

iPhone X satışa çıktıktan sonra ilk 24 saatte neler yaşandı


Apple'ın en büyük çıkışı oldu

iPhone X'in satışa çıkması Apple'ın bugüne kadarki en büyük çeyrek gelirini yapmasına yardımcı olacak. Apple, son kazançları sayesinde dünyadaki en karlı şirketi olan Samsung'dan unvanını aldı. Tim Cook geçenlerde yeni iPhone X hakkında 'çok yükselişte olacağını' hissettiğini ve 'Apple'ın geleceği konusunda daha heyecanlı olamayacağını' söyledi.

TechRadar'ın açıklamasına göre, iPhone satışları zaten iPhone X'den önce çatıda ilerliyordu. iPhone X'la beraber satışlar ne seviyelere gelecek belli değil.

Apple, geçen çeyrekte 46.7 milyon iPhone cihaz sattı. Önceki çeyrekte satılan telefonlardaki %14, geçen yılın aynı dönemine göre %3 daha fazla oldu. Apple'ın dördüncü çeyrekte elde ettiği toplam gelir 52.6 milyar dolardı.