Teknoloji İslam’ın iPhone’daki engellenemez yükselişi

İslam’ın iPhone’daki engellenemez yükselişi

22.05.2009 - 09:36 | Son Güncellenme:

Amacım iPhone’un reklamını yapmak değil. Ama itiraf ediyorum kullanmaya başladığım ilk günden itibaren fanatiğiyim.

İslam’ın iPhone’daki engellenemez yükselişi

Sabanur Kıraç

Haberin Devamı

Bunun da en büyük nedeni hayatımı kolaylaştıran pek çok uygulamaya sahip olması. Favorim de trafik durumunu görebildiğim “İBB Trafik” uygulaması. Onu nöbetçi eczaneleri iki saniyede karşıma getiren “Eczane” ve bulunduğum noktaya en yakın havaalanından ATM’ye, kafeden restorana, sinemadan hastaneye kadar her türlü mekânın listesini çıkaran “Power Search” izliyor.

Mobil Kuran-ı Kerim

Bu uygulamaları herkes gibi ben de iTunes Store’dan indiriyorum. iTunes Store’da kimi ücretli kimi ücretsiz 30 binin üzerinde uygulama var ve bu sayı her geçen gün biraz daha artıyor. Bu yüzden de her hafta yeni çıkan uygulamalara ve en çok indirilenlere bakmak için ziyaret ediyorum iTunes’u. İşte tam da bu ziyaretlerim sırasında keşfettim İslam’ın iPhone’daki engellenemez yükselişini.

Haberin Devamı

Yoo dalga geçmiyorum. Gerçekten de ilk zamanlar yeni çıkanlar listesinde gördüğüm Müslümanlar için özel yazılmış pek çok uygulama kısa sürede en çok indirilenler listesine yerleşmiş durumda. Örneğin e-kitaplar alanın en çok indirilen uygulaması “Mobile Holly Quran” yani mobil Kuran-ı Kerim. Yaşam kategorisindeyse “Müezzin Prayer Times For Your Location” yani bulunduğunuz yer için namaz saatlerini gösteren bir program yine en çok indirilenler arasında. Ayrıca navigasyon kategorisinin listesinde de “Qible finder” yani Kıble’yi gösteren uygulama dikkat çekiyor. Kaynaklar alanınınsa neredeyse hepsi İslami uygulamalarla dolu. “iQuran”, “iQuran Pro”, “99 Names Of Allah”, “iDuaa”, “Names of Allah and Prophet”, “Salah Times”, “Quran Reader” ve daha niceleri...

Üstelik bunlar sadece ilk bakışta gözüme çarpanlar. Anlayacağınız teknolojinin bile Müslüman’ı makbul artık.