Teknoloji İstanbullular trafikten çıkış yolunu Google’da aradı

İstanbullular trafikten çıkış yolunu Google’da aradı

27.06.2012 - 16:07 | Son Güncellenme:

Son bir haftadır İstanbul’un birçok bölgesini etkisi altına alan trafik sorunu internete de yansıdı.

İstanbullular trafikten çıkış yolunu Google’da aradı

Yol durumunu öğrenmek isteyenler en çok İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik servisine başvurdu.

Haberin Devamı

Geçen hafta başında Fatih Sultan ve Haliç Köprüleri’nde onarım çalışmalarının başlaması nedeniyle aşırı yoğunlaşan İstanbul trafiği, internette yapılan aramaları da etkiledi. Trafik sorunun başrol oynadığı Google Zeitgeist (Yükselen Aramalar) listesinde, “İBB Trafik ” sözcükleri en çok aranan ilk 10 sözcük arasında ilk sıralara yerleşti.

İstanbul’un birçok bölgesinde yola çıkacak olanlar ya da trafik nedeniyle yolda mahsur kalanlar, şehirdeki yol durumunu sorgulama ihtiyacı hissetti. Google’da son bir hafta içinde i aramalarda en çok aranan ilk 10 sözcük içinde ‘İBB Trafik” , “Yol durumu”, “İBB” yükselişe geçti. İstanbul’da özellikle 18 ve 19 Haziran tarihlerinde trafik, ibb yoğunluk, ibb sözcükleri en çok arananlar arasında öne çıktı.

Haberin Devamı

Zeitgeist nedir?

Google her gün arama motoruna yazılan milyonlarca sorguya dayanarak Zeitgeist’i (Almanca’da “zamanın ruhu”) derliyor. Yıl sonu açıklanan Zeitgeist’e ek olarak, her yıla dair global, bölgesel, geçmiş ve şimdiki arama trendlerine bakış sağlayan başka araçlar bulunuyor. Sonuçlar belli bir zaman içinde belirli sorguların ne kadar sıklıkta görüldüğünü gösteren anonim ve toplu dökümlerden yola çıkılarak hazırlanıyor.