Teknoloji Japonya 2022 yılı için önemli bir hedef koydu

Japonya 2022 yılı için önemli bir hedef koydu

21.04.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Drone'lar farklı teslimatlarda ve işlerde kullanılıyor. Özellikle ABD, Çin ve Güney Kore askeri donanmalarına drone araçlarını eklemeye karar verdi. Japonya da Alman Drone üreticisi Wingcopter ile bir anlaşmaya vardı ve bazı hedefler önüne koydu.

Japonya 2022 yılı için önemli bir hedef koydu

Almanya'da ünlü bir drone üreticisi olan Wingcopter, özellikle sağlık alanında kullanılmak üzere drone araçları geliştiriyor. Japonya'da da drone teslimat ağı inşa ediliyor. 

Haberin Devamı

Japonya'nın benzersiz uçuş koşullarında başarılı olmasına yardımcı olan onlarca yıllık havacılık deneyiminden elde edilen tecrübeye yer verecek.  Wingcopter, pilotların eğitimi, görev planlaması, operasyon tasarımı ve bakım açısından destek sağlıyor.

Japonya kırsal bölgelerde drone sistemlerini kullanmak istiyor

Dijital Tasarım Laboratuvarı'ndan sorumlu ANA HD Başkan Yardımcısı Tetsuya Kubo, "Wingcopter uçağının devam eden testleri, uygulanabilir bir drone ulaşım ağının yaratılmasında önemli bir adımı temsil ediyor," diyor.

Japonya 2022 yılı için önemli bir hedef koydu

“Drone teslimatını gerçeğe bir adım daha yaklaştırmak için önceki denemelerin ilerlemelerini ve yeniliklerini geliştirirken Wingcopter ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Tam olarak gerçekleştirildiğinde, işleyen bir drone ulaşım altyapısı, Japonya'nın kırsal kesimlerinde yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olacaktır. " açıklamasıyla gündeme geldi. 

Haberin Devamı

2022 yılına kadar ticari drone teslimatı hedefiyle 2016 yılından bu yana drone ulaşım altyapısı üzerinde çalışıyor. Testlerin ilk aşaması 21 ve 26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

Japonya'nın uzak ve kırsal bölgelerinde yetersiz altyapı nedeniyle tıbbi malzemeleri hızlı bir şekilde taşımak zordur. Drone sayısının artması da bu noktada önemli zira ihtiyaç sahiplerine ilaçların ve diğer ihtiyaçların karşılanması planlanıyor.