TeknolojiKahve Falına Bilimsel Açıklama Geldi!

Kahve Falına Bilimsel Açıklama Geldi!

10.04.2013 - 11:39 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden teknoloji ve teknoloji bağlantılı güzel haberler peş peşe gelmeye başladı.

Kahve Falına Bilimsel Açıklama Geldi

En son gelişme ise Bilkent Üniversitesi’nden bilgisayar mühendisleri tarafından müjdelendi. Bilkent Üniversiteli bilgisayar mühendisliği öğrencileri kahve fincanında çıkan objelere yorum getirebilen bir bilgisayar yazılımı geliştirdi.

Haberin Devamı

Hiç şüphe yok ki kahve falı artık sadece bayanlar değil erkeklerin de gözdesi haline geldi. Bu durumu teknoloji ile entegre eden Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans öğrencileri Arif Usta, Fatih Çalışır ve Anıl Armağan’dan oluşan ekip, lisans bitirme tezi olarak başladıkları ve Coffee fortune teller-Cft adını verdikleri projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyorlar.

Geliştirilen projenin temelinde çok ciddi bir algoritma altyapısı yatarken, 350'nin üzerinde objenin bine yakın farklı temsilinin bulunduğu ifade ediliyor. Bu objelerin farklı açılarda ve farklı bileşenlerle bir arada olabilme olasılığını ise yazılım ile çözen proje sahipleri bir bakıma kahve falına bilimsel yorum getirmiş oluyorlar.

Haberin Devamı

Türkiye’de ciddi gelirler elde eden falcılar ile geliştirilen bu programın nasıl bir rekabet içerisine gireceğini şimdiden kestirmek güç ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık fallarınıza bakan kişinin “Ben de pek anlamıyorum, sallıyorum sadece.” gibi sözlerine karşılık, coffe fortune teller sizlere gerçek verilere dayanarak fal bakmaya hazırlanıyor.